„Imbratisari gratuite” pe strazile Sucevei


Intră acum și în grupul de

[gallery columns=”4″ link=”file” ids=”13767, 13768, 13769, 13770, 13771, 13772, 13773, 13774, 13775″ limit=”1″ wraptag=”div” navwraptag=”div” cellclass=”smd_slimbox” navclass=”smd_slimbox_nav” prevlabel=”« inapoi” nextlabel=”inainte »” />

La finalul săptămânii trecute, un grup de 20 de adolescenţi îndrăzneţi, posesori ai unui dezvoltat simţ al umorului, au colindat străzile Sucevei şi au oprit trecătorii, cărora le-au oferit curajoase „Îmbrăţişări gratuite”, după modelul internaţional „Free Hugs”.

Iniţiativa demarării unei astfel de campanii pe străzile Sucevei a aparţinut tinerei Magda Cimbru, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, cunoscută pentru implicarea sa activă în acţiunile de voluntariat săvârşite la nivelul judeţului Suceava împreună cu voluntarii din Organizaţia „Salvaţi Copiii!” Suceava, dar şi pentru creativitatea de care, de mai bine de patru ani de zile, dă dovadă în cadrul programelor pe care le realizează la Radio InfoKids de la Palatului Copiilor Suceava. În prezent, realizează emisiunea „Frumuseţe şi sănătate”, în fiecare joi, de la ora 14.30, la 15.30.

„Ideea iniţierii unei astfel de campanii mi-a venit în timpul vizionării unui clip postat pe Internet de un grup de prietene, moment după care m-am decis să promovez o astfel de campanie şi în Suceava. Aşadar, am postat o invitaţie oficială pe platforma site-ul de socializare Facebook, eveniment la care şi-au anunţat prezenţa 100 de persoane. Până la urmă, din păcate, s-au strâns doar 20 de participanţi, cu vârsta cu prinsă între 13 şi 18 ani”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Magda Cimbru.

Potrivit acesteia, tinerii şi-au dat întâlnire în faţa Bisericii Catolice, împărţindu-se în două grupuri şi începând să se plimbe prin oraş. Prima grupă a fost delegată să ia în primire zona Centru – Mărăşeşti – George Enescu – Areni, urmând ca cealaltă grupă să colinde zona Bancă – Iulius Mall, cu revenire în Centru.

„Ne-am propus să facem lumea să zâmbească, să fie mai fericită şi să uite de probleme preţ de câteva secunde. Au existat şi persoane care nu au dorit să ne îmbrăţişeze crezând că glumim, însă au existat şi foarte multe persoane care au încurajat iniţiativa noastră, apreciind că şi-ar dori să vadă mai mulţi elevi implicaţi în acest gen de acţiuni. Am îmbrăţişat de la copii de 5-6 anişori, până la bătrâni, indiferent de starea lor socială. Nu am etichetat persoanele. Oricine merită o îmbrăţişare caldă!”, a transmis pentru NewsBucovina.ro, Magda Cimbru.

Deopotrivă, tânăra a ţinut să mulţumească tuturor celor s-au implicat în susţinerea campaniei „Îmbrăţişări gratuite!” , îndeosebi voluntarilor care s-au deplasat special de la Câmpulung la Suceava pentru a se alătura acestei acţiuni.

Ca perspectivă de viitor, eleva susţine că peste câteva luni va întreprinde o nouă acţiune, menită să aducă buna dispoziţie pe chipurile celor prezenţi.


Intră acum și în grupul de