Nereguli la unele primarii sucevene constate de Curtea de Conturi


Intră acum și în grupul de

Curtea de Conturi a României a constatat că mai multe primării sucevene nu au aplicat toate măsurile prevăzute de lege privind urmărirea şi încasarea creanţelor bugetare înregistrate în evidenţele fiscale şi contabile prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală.

Astfel, printre primăriile verificate din judeţul Suceava s-au constatat că în astfel de situaţii nu au fost încasaţi 930 mii lei la municipiul Rădăuţi, 190 mii lei la oraşul Gura Humorului, 162 mii lei la comuna Dumbrăveni, 137 mii lei la comuna Voitinel.

Totodată s-a constatat că prin nestabilirea, neînregistrarea, neevidenţierea şi nevirarea la bugetul de stat a unor sume datorate – taxa pe valoarea adăugată pentru anumite operaţiuni, sume datorate pentru persoanele cu handicap neangajate în judeţul Suceava sunt evidenţiate oraşul Gura Humorului cu 187 mii lei, oraşul Dolhasca cu 158 mii lei şi comuna Dumbrăveni cu 135 mii lei.

În ceea ce priveşte nestabilirea veniturilor din exploatarea masei lemnoase, în judeţul Suceava este exemplificat oraşul Gura Humorului unde nu s-au stabilit astfel de venituri în sumă de 242 mii lei.


Intră acum și în grupul de