Peste 500 de participanti la prima editie a Festivalului – Concurs Interjudetean „Vasile Mucea” de la Bilca. Afla aici castigatorii fiecarei sectiuni


Intră acum și în grupul de

Prima ediţie a Festivalului – Concurs Interjudeţean „VASILE MUCEA” care a avut ca scop omagierea unuia dintre cei mai autentici rapsozi populari ai Bucovinei, a strâns, marţi, la Bilca, peste 500 de participanţi, 70 dintre aceştia fiind artişti veniţi din întreg judeţul Suceava, care au intrat în competiţie.

“Având în vedere faptul că Festivalul închinat memoriei tatălui meu, Vasile Mucea, s-a aflat la prima ediţie, acesta s-a bucurat de o participare impresionantă. Publicul adunat în Căminul Cultural din Bilca a fost delectat de rapsozi talentaţi, de oameni consacraţi datorită carierei lor artistice, veniţi din diferite zone ale judeţului nostru. Iniţiativa este una lăudabilă şi cu siguranţă Festivalul – Concurs Interjudetean << Vasile Mucea >> de la Bilca va deveni unul cu tradiţie”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Florin Mucea, membru al Tarafului „Bujor”, fiul regretatului rapsod bilcan Vasile Mucea.

Potrivit acestuia, la “Secţiunea solist vocal care se acompaniază la vioară, cobză sau fluier”, premiul I i-a revenit concurentei Diana Prodaniuc din Moara; la “Secţiunea taraf tradiţional cu solist (vocal sau instrumentist) sau grup vocal” au obţinut – premiul I – Taraful „Straja”, premiul II – Taraful „Dor” din Moara, premiul III – Taraful „Arcanul” din Pârteştii de Jos, premiul de popularitate – Taraful „Huţulca” din Moldoviţa, premiu special – Taraful „Bujor” din Bilca. Ultima secţiune din concurs a fost cea dedicată “rapsozilor populari” (solişti vocali, instrumentişti, povestitori etc.) cu vârsta de minim 60 de ani. La această categorie au fost desemnaţi cinci câştigători ai premiului I – Felicia Cuciureanu din Bilca, Dorin Cocârţă din Fundu Moldovei, Gheorghe Lungoci din Horodnicu de Jos şi Ioan Boghean din Şcheia.

Juriul Festivalului – Concurs “Vasile Mucea” a fost alcătuit din persoane de specialitate, din domeniul muzical, printre care: Emil Havriliuc, Petre Horvat, Constanţa Cristescu, Constantin Irimia şi Doru Farcaş.

Manifestarea a avut loc cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava, Centrului Cultural „Bucovina”, Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Primăriei şi Consiliului Local Bilca, respectiv a Căminului Cultural Bilca.


Intră acum și în grupul de