80 de pensionari, membri ai C.A.R.P. Suceava, in excursie la manastirile din judetul Neamt


Intră acum și în grupul de

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (C.A.R.P.) Suceava şi-a început activitatea culturală în week-end-ul care tocmai s-a încheiat, angrenând 80 de pensionari, membri ai instituţiei sucevene, într-o excursie organizată la mănăstirile din judeţul Neamţ.

„Este prima ieşire de acest gen pe care C.A.R.P. Suceava o iniţiază la începutul acestui sezon estival, în ideea în care anual, pe perioada verii, organizăm în jur de şase excursii pentru pensionari, atât în judeţul nostru, cât şi în alte judeţe ale ţării. Aceste ieşiri sunt aşteptate cu entuziasm, bucurându-se întotdeauna, implicit în acest an, de un număr mare de solicitări. În prima excursie iniţiată în week-end-ul care tocmai a trecut, am plecat la drum cu un număr de patru microbuze şi am vizitat mănăstirile aflate în judeţul Neamţ, printre care << Petru Vodă >> , << Sihăstria >> , << Sihla >> şi << Agapia >> ”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Ana Negru, contabil–şef în cadrul C.A.R.P. Suceava.

Potrivit acesteia, pe parcursul celor 300 de km parcurşi, cei 80 de pensionari au profitat la maxim de fiecare moment al călătoriei, nefiind înregistrate evenimente neprevăzute. “Întotdeauna aveam la noi o trusă medicală cu care putem acorda primul ajutor, în cazul în care se ivesc situaţii care cer acest lucru. În deplasare s-au înscris pensionari cu vârsta cuprinsă între 50 şi 80 de ani, dintre care 6 bărbaţi şi 74 de femei. Pentru mulţi dintre aceştia vizitarea acestor mănăstiri a reprezentat o premieră. 35% din costurile călătoriei au fost suportate de pensionarii suceveni din contribuţii personale, iar 65% de către instituţia noastră”, a precizat Ana Negru.

A crescut numărul membrilor înscrişi la C.A.R.P. Suceava

Totodată, ea a evidenţiat faptul că numărul membrilor C.A.R.P. Suceava a crescut în primele patru luni ale acestui an, de la 25.938 înscrişi în luna ianuarie, la 26.700 înscrişi până la finele lunii aprilie. “Numărul solicitărilor a crescut începând cu luna aprilie. În această perioadă pensionarii împrumută bani îndeosebi pentru tratamentele medicale, spitalizare, dar şi pentru lucrările de reabilitare termică a locuinţelor, sau pentru reparaţiile de primăvară a caselor celor care locuiesc la ţară. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a scăzut numărul cetăţenilor care se împrumută de la C.A.R.P. pentru a pleca în staţiunile balneoclimaterice”, a menţionat contabilul-şef.


Intră acum și în grupul de