Cometa Pan-STARRS nu poate fi observata pe cerul Sucevei. Afla aici motivul!


Intră acum și în grupul de

Campaniile de observaţii ale cometei Pan-STARRS care urmau a fi organizate în partea vestică a municipiului Suceava, după data de 12 martie, nu au putut fi efectuate din cauza vremii nefavorabile.

„Din cauza ceţii dense a fost fost imposibilă observarea cometei Pan-STARRS. Totuşi, în condiţii de vreme favorabilă, această cometă va putea fi observată cu ochiul liber, pe toată perioada lunii martie. De asemenea, în lunile aprilie şi mai, cometa va putea fi urmărită cu instrumente astronomice”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, cercetător ştiinţific în cadrul Observatorului Astronomic din Suceava.

Cometa Pan-STARRS

Reamintim că astronomii de la Observatorul Astronomic din Hawaii au descoperit, în data de 6 iunie 2012, cu telescopul panoramic, o cometă care a primit denumirea Pan STARRS 2012 C/L4. Aceasta trece foarte rar prin apropierea Pământului, o dată la aproximativ 110.000 de ani, lucru care s-a întâmplat zilele trecute, cand a trecut la cea mai mică distanţă de Pământ.

Pentru a marca aceste eveniment astronomic, miercuri, 13 martie, de la ora 18.00, în incinta Observatorului sucevean, Dimitrie Olenici va susţine o conferinţă în care va vorbi despre comete în general şi despre cometa Pan-STARRS în particular.


Intră acum și în grupul de