Interventie de peste cinci ore pentru deblocarea de gheturi a raului Dorna (VIDEO)

interventie pompieri gheturi 1

Grupa operativă a Inspectoratului condusă de inspectorul şef, col.dr. Ion Burlui, împreună cu Detaşamentul Vatra Dornei, au intervenit, marţi,  pe râul Dorna, între  localităţile Podu Coşnei şi Poiana Stampei pentru deblocarea albiei râului de zăpoarele de gheaţă. Potrivit ISU Suceava, intervenţia a fost anevoioasă deoarece s-a acţionat cu mijloace de primă intervenţie cum ar fi motofierăstraie, bărci pneumatice, căngi şi cordiţe de salvare în condiţiile instabilităţii zăpoarelor de gheaţă.

După peste cinci ore de eforturi susţinute, s-a reuşit înlăturarea pericolului de inundaţii pentru locuinţele şi terenurile din zona râului, precizează sursa citată.

ISU Suceava menţionează că în acest moment nu mai există pericol de inundaţii din cauza zăpoarelor de gheaţă pe râul Dorna şi pâraiele Teşna şi Bancu.

interventie pompieri gheturi 2

Din cauza temperaturilor ridicate din ultimele zile şi a cantităţilor relativ mari de precipitaţii căzute în zona Poiana Stampei – Coşna, în cursul zilei de luni s-a desprins gheaţa de pe afluenţii râului Dorna, în special de pe pâraiele Bancu şi Teşna, formându-se o aglomerare de gheţuri pe râul Dorna, în aval de confluenţa cu pârâul Teşna, în zona comunei Coşna, sat Podu Coşnei şi a fost inundat aproximativ un hectar de păşune, pe malul stâng al râului Dorna fără să fie afectate gospodării.

loading...