Peste 500 de participanti la cea de-a doua editie a Festivalului „Vasile Mucea” de la Bilca. Vezi aici castigatorii fiecarei sectiuni!


Intră acum și în grupul de

mucea 4Cea de-a doua ediţie a Festivalului – Concurs Interjudeţean „VASILE MUCEA” care a avut ca scop omagierea unuia dintre cei mai autentici rapsozi populari ai Bucovinei, a strâns, marţi, în a treia zi de Paște, la Bilca, peste 500 de participanţi, 70 dintre aceştia fiind artişti care au intrat în competiţie.

„Cea de-a doua ediție a Festivalului a fost peste așteptările organizatorilor, reunind un public călduros, mai numeros comparativ cu cel prezent la prima ediție care s-a desfășurat anul trecut. Manifestarea a fost impresionantă și datorită participanților – rapsozi și tarafuri de calibru, din județul Suceava, oameni care au intrat necondiționat în competiție, din respect pentru memoria tatălui meu, oameni care au avut ocazia să îl cunoască și să îl aprecieze ca artist și ca om”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Florin Mucea, membru al Tarafului „Bujorul”, fiul regretatului rapsod bilcan Vasile Mucea.

Acesta a remarcat prestația invitaților speciali – solista Angelica Flutur şi membrii Ansamblului „Ciobănaşul”, de la Clubul Copiilor Rădăuţi, coordonaţi de prof. dirijor Dumitru Pomohaci, dar și pe cea a copiilor care fac parte din Corul Parohial Bilca și din Grupul „Bilcuța”.

La “Secţiunea solist vocal care se acompaniază la vioară, cobză sau fluier”, premiul I i-a revenit concurentului Eusebiu Gafița din Fălticeni, premiul II – concurentei Diana Prodaniuc din Moara, iar premiul III – concurentelor – Mădălina Senciuc și Andra Magdalena Blănariu din Suceava; la “Secţiunea taraf tradiţional cu solist (vocal sau instrumentist) sau grup vocal” au obţinut – premiul ITaraful „Dor” din Moara și Taraful „Floare de Mălin” din Mălini, premiul II Taraful „Doru Cotos” din Straja și Taraful „Bujorul” din Bilca, premiul III – Taraful „Rapsodia Bucovinei” din Brașca și Taraful „Arcanul din Pârteștii de Jos.

Ultima secţiune din concurs a fost cea dedicată “rapsozilor populari” (solişti vocali, instrumentişti, povestitori etc.) cu vârsta de peste 60 de ani. La această categorie au fost desemnaţi următorii câştigători: Vasile Ungureanu din Mălini (premiul I), Vasile Bădeliță din Suceava (premiul II), Ioan Boghean din Suceava (premiul II), Vasile Marocico din Ulma (premiul III), Constantin Olteanu din Pârteștii de Jos (premiul III).

Juriul Festivalului – Concurs “Vasile Mucea” a fost alcătuit din persoane de specialitate, din domeniul muzical, printre care: Petre Horvat, managerul Centrului Cultural Bucovina, Oana Sârbu Botezat și Constantin Irimia, consultanți artistici în cadrul Centrului Cultural Bucovina.

Manifestarea a avut loc cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava, Centrului Cultural „Bucovina”, Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Primăriei şi Consiliului Local Bilca, respectiv a Căminului Cultural Bilca.

 

 


Intră acum și în grupul de