Ce coafuri recomanda hair-stylistii suceveni pentru miresele anului 2014


Intră acum și în grupul de

Fiecare mireasă îşi doreşte ca în ziua nunţii sale să radieze de fericire şi frumuseţe. Un element esenţial care pune în evidenţă trăsăturile feţei, dar şi rochia pe care miresele aleg să o poarte, este coafura, care reprezintă expresia eleganţei şi a feminităţii.

Coafura aleasă în ziua nunţii trebuie să fie diferită de cele pe care le-am adoptat în cadrul diferitelor evenimente din viaţa noastră. Coafura din ziua nunţii trebuie să fie deosebită, ca şi starea noastră de spirit, şi să aducă un plus de strălucire trăsăturilor feţei şi nu în ultimul rând rochiei mult visate.

Pentru a nu da greş în una din cele mai importante zile din viaţa noastră, am apelat la sfaturile hair-styliştilor suceveni.

Master stylist-ul Raluca Sulugiuc, manager al Salonului Beauty GLOW Suceava, a explicat că propunerile de coafură sunt personalizate în funcţie de fiecare mireasă, de nunta pe care şi-o doreşte, de locaţia aleasă, de stilul ei personal. „Se poartă coafuri simple, naturale, dar şi elaborate, coafuri realizate în stilul celor purtate de femeile de epocă care participau la baluri. De asemenea, se poartă şi buclele foarte finisate, dar şi buclele de a doua zi, foarte lăsate, răvăşite, cu vârfurile puţin întinse, puţin tapate, cu un aspect sălbatic”, a spus Raluca Sulugiuc.

În ceea ce priveşte cocurile, aceasta a explicat că rămân în tendinţe influenţele din anii ’20, atunci când se purtau cocurile foarte bine finisate, dar şi coafurile cu cute, bucle, ondule, dar şi coafurile asimetrice.

Şi pentru că accesoriile de păr pot pune şi mai mult în valoare coafura aleasă, specialistul a recomandat pentru mireasa anului 2014 utilizarea – florilor naturale, florilor din material (care imită florile naturale), pietrelor preţioase, imprimeurilor din rochie (dantela, influenţele de body painting).

„Alegerea coafurii va fi influenţată obligatoriu de forma feţei, forma ochilor, culoarea părului, lungimea părului, înălţimea miresei. Atenţie! Dacă nu eşti o persoană care se machiază frecvent, sau deloc, tinzi să forţezi lucrurile în ziua nunţii, atât pe parte de make-up, cât şi de coafor. Şi atunci este recomandat fie să ai un machiaj natural, fie să faci înainte machiajul şi apoi coafatul. Totuşi, nu este o regulă, pentru că, dacă te machiezi înainte nu poţi să îţi speli părul după, iar dacă nu te machiezi înainte, s-ar putea să nu îţi placă cum ti-a ieşit coafura”, a transmis master stylist-ul sucevean.

Ea a ţinut să atragă atenţia că este de preferat ca înainte de ziua nunţii, miresele să se prezinte măcar la o probă, să se familiarizeze cu hair-stylistul ori make-up artistul.

Dacă avem în vedere culoarea părului, pentru mireasa anului 2014 se poartă blondul, brunetul, roşcatul, game de culori care nu se demodează niciodată, doar că în toate aceste culori predomină un pic de roşu – culoarea scorţişoarei, blondul acaju, blondul ars de soare. “ Se poartă vârfurile decolorate, se poartă foarte multă lumină în păr, ca şi cum ai avea un reflector deasupra capului, cu ajutorul căruia părul bate în mai multe nuanţe. Se poartă tehnica prin care culorile se fac închise la rădăcină, deschise la vârfuri. O influenţă care ia amploare la mirese este purtarea a două coafuri – una de zi, alta de seară. Sunt mirese care adoptă o rochie de zi şi una de seară, sau pun ziua voalul, iar seara îl scot. La fel şi la make-up – un machiaj mai natural ziua, iar unul mai accentuat seara”, a arătat Raluca Sulugiuc.

Specialiştii vin şi în ajutorul mireselor care nu se bucură de o podoabă capilară deasă, având posbilitatea folosirii unor trucuri precum ataşarea meşelor. “De această problemă se plâng foarte multe mirese, însă crearea unui aspect natural, des şi săntos al părului nu mai este o problemă. Vom folosi extensiile din păr natural, nu neaparat pe cele pentru lungime, ci pe cele pentru volum, dar şi bureţii pentru cocuri, meniţi să dea amploare coafurii”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Andreea Polocoşeriu, hair-stylist la Salon D’Anais.

Dincolo de aparenţe, nu uitaţi că în ziua nunţii voastre, atitudinea rămâne cea mai importantă!

 


Intră acum și în grupul de