Primarul Ion Lungu spune că sensurile unice vor fi implementate în oraș după ce va fi funcțional întregul parc de 62 de autobuze electrice contractate. Sucevenii se vor putea baza pe un transport public civilizat, cu autobuze care circulă des și vin la timp//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, joi, la Subiectul Zilei că sistemul de sensuri unice în municipiu va fi implementat imediat ce va fi completat parcul auto electric al TPL cu toate cele 62 de autobuze electrice contractate.

El a spus că primele autobuze electrice mari vor veni până în data de 25 septembrie, dar că parcul TPL  va cuprinde 62 de autobuze electrice.

Primarul a declarat că a fost informat că s-a finalizat și licitația organizată de Ministerul Dezvoltării pentru cele 15 autobuze electrice achiziționate în sistem centralizat și că vor mai veni și autobuze de capacitate mică, o parte până în noiembrie și restul până la sfârșitul anului.

Lungu a menționat că acest proiect european are termen de realizare luna iulie 2021.

Primarul Sucevei, Ion Lungu LIVE la Subiectul Zilei

”Viața” șoferilor din Suceava se va schimba radical de la finele lui septembrie? Cum va arăta circulația prin oraș explică primarul Ion Lungu

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 5. August 2020

„Când vor fi la Suceava toate cele 62 de autobuze electrice va fi introdus sistemul de sensuri unice în municipiu”, a declarat primarul.

Ion Lungu a explicat că introducerea sensurilor unice va fi posibilă atunci când va exista capacitatea suficientă a TPL astfel încât autobuzele să circule foarte bine, să vină la timp, oamenii să nu aștepte foarte mult în stații, iar sucevenii să tragă concluzia că municipiul are un parc auto nou, performant, că autobuzele nu întârzie niciodată și că se pot baza pe transportul în comun și că pot folosi acest transport public și nu mașina personală în ideea de a fluidiza traficul din municipiu.

„Sunt șanse mari ca parcul de autobuze electrice să fie complet până la sfârșitul anului, până în primul trimestru al anului viitor”, a menționat primarul.

El a subliniat că totodată stațiile vor fi modernizate, vor avea panouri informative, cu posibilitatea de achiziționare de bilete de la automat și va fi pus în funcțiune și un dispecerat la Primărie de monitorizare a transportului public.

Lungu a arătat că Suceava ca avea un sistem de transport civilizat și că se va reduce prețul biletelor de la 2,5 lei la 2 lei și vor fi asigurate facilități pentru pensionari pentru că se vor reduce de șapte ori costurile cu combustibilul.

El a mai spus că autobuzele electrice care vor ajunge în septembrie vor intra în circulație imediat ce vin.

Lungu a spus că municipiul Suceava este în grafic cu acest proiect și a menționat că s-au întârziat  contractele europene, dar nu din cauza Primăriei care a semnat acest contract abia în 2019.

„De aceea am cerut ministrului Fondurilor Europene să nu mai pățim așa ceva în perioada de finanțare 2021-2027 și să putem semna contractele de finanțare în primii doi ani și chiar mai mult decât atât, cei care nu reușesc să atragă 70 la sută din fondurile europene repartizate în primii trei ani să fie penalizați, iar banii să fie redistribuiți în regiunea de dezvoltare respectivă”,a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de