Mirela Adomnicăi: Județul Suceava va avea de suferit în perioada următoare din punct de vedere economic pentru că cicatricile rămase după carantinare și eticheta de Lombardia României se vor vindeca mai greu


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că principala provocare pentu județul Suceava va fi situația economică mai ales că „cicatricile” rămase după starea de urgență și carantinarea zonei nu s-au vindecat.

Adomnicăi a spus că este la curent cu problematica județului pentru că în calitate de prefect s-a lovit, în primul rând, de ceea ce înseamnă administrația publică locală din cele 114 de localități ale județului, fiecare cu specificul și cu nevoile ei.

Ea a spus că a avut întâlniri „la firul ierbii” în cea mai mare parte a localităților cu diverse persoane, lideri de opinie, agenți econimici pentru că și-a dorit să vadă ce schimbări au intervenit după starea de urgență, în starea de alertă, mai ales din punct de vedere economic.

„Aceasta va fi principala problemă cu care ne vom confrunta de acum încolo și cu specificul pe care îl are județul Suceava, un județ care a fost etichetat Lombardia României, prima situație de carantină instituită în țară și am simțit că cicatricile rămase din perioada de carantină vor fi mai greu de vindecat”, a spus Adomnicăi.

Ea a spus că a vorbit și cu oamenii și cu agenții economici, subliniind că despre agenții economici a avut informații în mod direct și informații care sunt de o maximă acuratețe pentru că a gestionat problematica șomajului tehnic și apoi revenirea șomerilor tehnici în activitate.

„Revenirea șomerilor tehnici în activitate presupune că agenții economici au reluat, parțial sau integral activitatea suspendată în timpul stării de urgență și a perioadei de carantinare. Lucrurile nu sunt deloc optimiste din acest punct de vedere. În ciuda relaxărilor timide permise de guvernanți, problema este foarte gravă la nivelul firului ierbii. Nu am întâlnit decât punctual și cu titlu de excepție situații în care unii au reușit să se rebrenduiască, să se adapteze acestui context doar pe anumite zone de activitate”, a spus Adomnicăi.

Ea a explicat că domeniul construcțiilor este cel care a reușit să supraviețuiască în toată această perioadă și asta datorită unor contracte de execuție încheiate încă din 2019 din 2018 care acum se finalizează, iar  în zona de alimentație publică cei care au reușit să se orienteze spre soluții de catering, livrări la domiciliu, pentru a putea compensa restaurantele închise, fiind doar soluții de supraviețuire.


Intră acum și în grupul de