Deputatul Ioan Bălan: Cu PNL la guvernare județul Suceava va fi traversat de două autostrăzi. Cu PSD nici măcar E85 nu s-a modernizat până la Siret cum era firesc pentru că cei din PSD erau preocupați de „jaful de la Metro” sau de dezastruosul proiect „Utilități și Mediu”


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, vicepreședinte regional al PNL a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că PNL a dovedit că a acționat în permanență pentru dezvoltare, în comparație cu PSD care a blocat proiecte și nu a făcut nimic.

„Rămânem în continuare principalul adversar al PNL și nu din inerție sau din dorința de a avea un adversar, ci pentru simplul fapt că ne situăm pe poziții divergente. Noi tot timpul ne-am dorit dezvoltarea județului Suceava”, a spus deputatul Ioan Bălan.

El a subliniat că dezvoltarea județului Suceava a început în anul 2008 când a fost ales președinte al Consiliului Județean Gheorghe Flutur și marile proiecte ale județului Suceava s-au dezvoltat la inițiativa și la implicarea președintelui Gheorghe Flutur.

„Aici putem vorbi și de brandul Bucovina care a fost cel mai bine promovat prin multitudinea de proiecte adiacente”, a declarat deputatul liberal.

El a arătat că un astfel de proiect adiacent este Crăciun în Bucovina care, anul acesta, nu va fi pus în valoare în adevărata lui accepțiune și va fi mai mult în familiile noastre, în inimile noastre.

„Suntem pe poziții divergente cu PSD pentru că PSD deși a avut gura mare, nu a făcut mai nimic, sau chiar nimic”, a subliniat Ioan Bălan.

Primarul Ion Lungu și deputatul Ioan Balan – Formula 1 din politica suceveană

Primarul Ion Lungu și deputatul Ioan Balan – Formula 1 din politica suceveană – LIVE la Subiectul Zilei

Publicată de NewsBucovina.ro pe Duminică, 29 noiembrie 2020

El a spus că PSD a făcut proiectul dezastruos „Utilități și mediu” care a îndatorat zeci de localități pe foarte mulți ani fără să li se ofere nimic, că a făcut „Marțea Neagră” sau afacerea insulei Belina pe care liderul de atunci al PSD, Liviu Dragnea, a transferat-o de la stat în proprietate privată pentru a avea o insulă unde să meargă la pescuit, iar acest „cuibușor de nebunii” al PSD a fost desființat de PNL.

„Cum am putea noi să fim părtași la chestiunile acestea unde statul a fost jefuit până în cele mai importante posesiuni”, a spus Bălan care a adăugat că și o datorie imensă a celor din Kazahstan a fost iertată de fostul lider și prim ministru PSD, Victor Ponta.

„Toate lucrurile acestea se fac din banii românilor, ori pe noi ne-a interesat ca banii românilor să fie folosiți în dezvoltare”, a explicat deputatul liberal.

El a arătat că i se pare normal ca unii oameni să se întrebe cum e posibil ca într-o guvernare liberală în județul Suceava să fie construite două autostrăzi, una spre vest și alta spre Capitală când în atâta timp nu s-a reușit nimic.

„Trebuie să ne amintim că pe vremea PSD cursul firesc al drumului modernizat E 85 era spre Siret și nu spre Iași. Putea să meargă și spre Iași, că nimeni nu-i oprea, dar nu ar fi fost firesc să se închidă în Vama Siret? S-a dus până la Roman, iar la Suceava era liniște totală pentru că ei erau cu proiectul Utilități și Mediu, erau cu jaful de la Metro, cu alte probleme pe care le aveau în prim plan și nu-i interesa că drumul modernizat a cotit-o spre Iași și nu s-a dus pe drumul firesc spre Siret”, a spus Ioan Bălan.

El a arătat că a fost nevoie să vină liberalii la guvernare pentru a găsi sursă de finanțare pentru a se realizat drumul expres de la Siret spre Capitală.

„Lucrul acesta îi sperie și îi enervează foarte tare. Știm că PSD a blocat șoseaua de centură a Sucevei, au blocat șoseaua de centură Rădăuți din 2011 până în 2018 și a trebuit iar să vină o guvernare PNL care să dea în folosință acest drum mai repede cu aproape un an de zile”, a spus deputatul Ioan Bălan.

Deputatul PNL a precizat că sucevenii au ales la alegerile locale o echipă liberală și că îi îndeamnă ca și la alegerile parlamentare să voteze echipa de parlamentari liberali pentru ca proiectele majore de investiții să se realizeze.

„Ne-a demonstrat viața că dacă la Suceava avem conducere liberală și la București va fi guvern socialist, nu se va mai întâmpla niciun proiect. Vom sta patru ani de zile și ne vom uita cum județe de lângă noi PSD-iste se vor dezvolta și noi nu”, a spus Bălan.

El a reiterat că județul Suceava are nevoie de dezvoltare.

„Dezvoltarea a început în 2008, iar astăzi aceste mari proiecte au acum și finanțare. Este pentru prima dată când Bruxelles ne pune la dispoziție peste 80 de miliarde de euro bani pe care președintele Klaus Iohannis, care este într-un parteneriat declarat cu PNL, i-a negociat la Bruxelles. Cei din PSD au încercat o campanie prin care spun că acești bani nu vor veni niciodată. Când oficiali ai Bruxelles-ului au spus că e o minciună au lăsat-o mai moale”, a spus Ioan Bălan.

El a menționat că acești bani vor veni pe proiecte și e obligația administrației PNL  să dezvolte proiecte în fiecare localitate a județului.

De aceea, Ioan Bălan consideră că electoratul sucevean va cântări foarte bine la alegerile parlamentare și că va acorda votul pentru cei care vor să facă dezvoltare.


Intră acum și în grupul de