Senatorul PSD Ioan Stan spune că premierul Florin Cîțu promite alocări de 7 miliarde de lei pentru investiții în timp ce investiții în județul Suceava prin PNDL sunt abandonate din lipsă de fonduri


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, susține într-un comunicat de presă că după ce săptămâna trecută Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a informat primăriile, printr-o scrisoare, că au fost epuizate fondurile din PNDL pentru anul în curs, recomandarea fiind să finanțeze proiectele din surse proprii sau să sisteze lucrările, a identificat deja proiecte în județ care vor fi abandonate.

„Iar asta se întâmplă în timp ce guvernul incompetenților PNL-USRPLUS-UDMR se luptă pentru ciolanul intern, lăudându-se cu inverstiții de miliarde de lei. Demagogia lor merge până acolo încât premierul Cîțu promite alocări de încă 7 miliarde pentru investiții iar Ludovic Orban un viitor PNDL 3. Dar toate acestea numai pe hârtie. Realitatea este că fondurile destinate investițiilor locale sunt epuizate și că o mulțime de proiecte care ar fi schimbat în bine viața românilor sunt abandonate”, a spus Stan.

El a arătat că din cauza faptului că actuala guvernare nu mai alocă bani prin PNDL, primăria Cajvana se vede nevoită să nu mai continue proiectul prin care se urmărea inființarea sistemului de alimentare cu apă a orașului Cajvana.

Tot din cauza lipsei finanțării, nu vor mai fi alimentate cu apă satele Dumbrăvița, Nigotești, Mesteceni și Ioneasa în comuna Vadu Moldovei, după cum nici Școala Gimnazială nr 2 din comuna Bogdănești nu va mai fi reabilitată și modernizată.

„Toate aceste  proiecte sunt aprobate, unele chiar începute,  dar ce folos că cei de la putere nu sunt în stare să le asigure finanțarea până la capăt, deși PSD a asigurat banii pentru buna desfășurare a PNDL-ului aproape 10 ani de zile. În mod evident, acest infantilism administrativ, fiscal-bugetar și politic al PNL-USRPLUS-UDMR duce la blocaje în lanț. Constructorii nu sunt plătiți, aceștia la rândul lor nu pot plăti lucrătorii, materialele șii utilajele. Astfel lucrările întârzie și cele realizate se depreciază, în timp ce beneficiarii lucrărilor continuă să fie privați de serviciile locale de bază”, a menționat senatorul.

El constată că, din păcate pentru români, Guvernarea PNL-USRPLUS-UDMR nu a făcut nimic din ce a promis, aducând cu ea doar împrumuturi masive care nu se regăsesc în economia reală, tăieri de salarii, pensii, alocații, creșteri de prețuri, inflație și un trai din ce în ce mai greu pentru omul de rând.


Intră acum și în grupul de