Deputatul Radu Ciornei: Deocamdată nu putem face vaccinarea obligatorie. Fiind o procedură medicală, vaccinarea rămâne la latitudinea individului


Intră acum și în grupul de

Deputatul USR PLUS Suceava dr. Radu Ciornei a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că nu există niciun plan în prezent pentru ca vaccinarea împotriva Covid-19 să devină obligatorie pentru personalul medical, dar consideră că este nelalocul lui ca medicii să refuze vaccinarea.

„Nu se „pupă” să fii medic și să refuzi vaccinul”, a spus Ciornei care a subliniat că nu este niciun plan să devină în momentul de față obligatoriu vaccinul pentru medici și personalul medical.

El consideră însă că toate țările vor deveni o lume a celor vaccinați.

„Încet-încet, Europa și întreaga lume va deveni o lume a celor vaccinați și cred că așa cum o țară azi, o țară mâine, impune vaccinarea personalului medical- în afara celor care au interdicții medicale- e posibil, așa cum s-a dat certificatul verde, să se spună că de mâine tot personalul sanitar din Europa trebuie vaccinat”, a spus Ciornei.

El a mai arătat că deocamdată nu se poate face vaccinarea obligatorie.

„Am spus deocamdată. Fiind o procedură medicală, vaccinarea rămâne la latitudinea individului. Trebuie să facem acea muncă de convingere, să-l convingem că beneficiile sunt cu multe ordine de mărime peste risc”, a spus medicul sucevean care a mai declarat că pentru vaccinosceptici mesajul este că deja în lume s-au făcut circa două miliarde de doze și că tipul de vaccin ARN mesager este folosit în știință de 30 de ani fiind falsă ideea că e insuficient studiat.

Ciornei a mai spus că vaccinarea este o măsură prin care persoana respectivă  nu riscă să facă o formă foarte gravă a bolii.

„Este o măsură cetățeanească, de comunitate. Ne asumăm un risc de 1 la 150.000 să facem miocardită care se tratează și de care nu a murit nimeni până acum în România, dar să nu ne ucidem bătrânii. Acesta este unul dintre argumente”, a mai spus Radu Ciornei.

El a subliniat că cel mai important în această perioadă este să fie protejate persoanele cu risc să se îmbolnăvească.

Radu Ciornei consideră că pentru ca vaccinarea să fie un succes e nevoie de depolitizarea acesteia.

El a arătat că cea mai bună rată de vaccinare este în comune unde medicii de familie au știut cum să le explice oamenilor beneficiile vaccinării.


Intră acum și în grupul de