Un tânăr din Grănicești a devenit consilier local într-un sector al Lisabonei. Sergiu Senciuc vrea să fie vocea tinerilor și a comunității românești din Penha de França


Intră acum și în grupul de

Un tânăr din Grănicești a devenit consilier local într-un sector al Lisabonei din partea Partidului Popular.

Sergiu Senciuc are 20 ani și este din localitatea Dumbrava, comuna Grănicești.  

El este stabilit în capitala Portugaliei, Lisabona de la vârsta de 5 ani, iar în toamna anului trecut, când avea 19 ani, a candidat din partea CDS-Partidul Popular, pentru Consiliul Local al Sectorului Penha de França din Lisabona pe locul 5.

Formațiunea sa politică a obținut doi reprezentanți în Consiliul Local, iar pentru că în Portugalia se aplică sistemul rotativ pentru aleșii locali, din 19 aprilie a devenit consilier local.

„Am candidat cu scopul de a fi vocea tinerilor și a comunității românești din Penha de França și sper din suflet să nu dezamăgesc”, a transmis Sergiu Senciuc după preluarea mandatului de consilier local.

Sergiu Senciuc studiază Relații Internaționale la Universitatea Lisabona și este reprezentantul Comunității de elevi şi studenți români din Portugalia.

În Penha de França locuiesc aproximativ 35.000 de persoane, o parte semnificativă aparținând comunității românești.

Sergiu Senciuc este, probabil, cel mai tânăr român ales local.

Sergiu Senciuc a fost președinte al PNL Diaspora-Portugalia, dar a părăsit partidul după ce Ludovic Orban a pierdut președinția PNL, iar acum susține Forța Dreptei.


Intră acum și în grupul de