Mecanici, electricieni și lucrători în construcții vor fi pregătiți la colegiile  Alexandru Ioan Cuza și Samuil Isopescu unde se va reabilita infrastructura școlară. Ion Lungu: Avem ca prioritate calificarea forței de muncă prin învățământul profesional în sistem  dual

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că două noi proiecte pentru reabilitarea infrastructurii școlare în vederea calificării forței de muncă prin învățământ profesional în sistem dual vor fi depuse de municipalitatea suceveană.

Asffel, vor fi depuse proiecte pentru Colegiul Tehnic Samuil Isopescu și Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza, unde vor fi pregătiți: mecanici auto, electricieni auto, electricieni exploatare joasă tensiune, lăcătuș mecanic și personal calificat în domeniul construcțiilor.

Primarul a spus că o problemă cu care se confruntă o parte din firmele din oraș este legată de lipsa forței de muncă calificată, iar o prioritate pentru municipalitate o reprezintă calificarea forței de muncă prin învățământul profesional, în sistem  dual.

El a menționat că au fost finalizate lucrările la Colegiul Tehnic Petru Mușat, care califică personal tehnic în mod special operatori chimiști.

Totodată, el a spus că se fac progrese la Colegiul Tehnic pentru Industrie Alimentară, unde lucrările fizice sunt realizate în proporție de peste 50% la Microfabrica pentru produse alimentare din curtea colegiului, cu termen de finalizare în luna ianuarie 2023, care va pregăti personal calificat în domeniul alimentar.

„Avem convingerea că prin această strategie vom putea asigura creșterea numărului de personal calificat pentru diverse specialități”, a spus Lungu.