Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă, replică pentru vicepreședintele PSD Dragoș Benea: Noi,  liberalii facem apel la unitatea Moldovei pentru a se face autostrada și nu pentru drepturi de autor pentru autostrăzi


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă a răspuns, vineri, vicepreședintelui PSD Dragoș Benea privind asumarea paternității Autostrăzii A 7 arătând că șansa dezvoltării Moldovei stă doar în unitate

„Am văzut că sunt dispute referitor la Autostrada A7, cine își asumă paternitatea. În zona Moldovei avem o particularitate, de a se duela unele județe dacă se face A8, A13 sau A7. Poate ar trebui să fim (mai) uniți, să ne uităm peste munți la ardeleni, care au fost uniți și se văd efectele”, a declarat Barbă.

El a arătat că în ceea ce privește Autostrada A7, pentru corecta informare, el precizează că Studiul de Fezabilitate și Proiectul s-au făcut pentru traseul Ploiești – Pașcani și de aceea a intrat la finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cu această lungime.

„De acum toată lumea știe că guvernarea partidului domnului Benea,  de exemplu, a susținut Autostrada A7 doar până la Pașcani și că până la venirea la putere a liberalilor,  la sfârșitul anului 2019, documentația pentru scoaterea la licitație a traseului Pașcani – Suceava a zăcut un an și jumătate în sertarele de la Transporturi”, a declarat Barbă.

Vicepreședintele CJ Suceava a menționat că abia după ce au venit liberalii la guvernare s-au deblocat și tronsoanele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret, iar modificarea indicatorilor de la regimul de drum expres la regim de autostradă s-a făcut în timpul guvernului Cîțu, după vizita acestuia la Suceava.

„În 23 iulie 2021 Comisia Tehnico- Exonomică (CTE) a Companiei de Autostrăzi (CNAIR) aviza trecerea rutei Pașcani – Suceava la regim de autostradă. Așadar, dacă în 2017-2018 exista bunăvoința ca A7 să fie proiectată a fi până la Siret, astăzi întreaga Autostrada ar fi fost intrată la finanțare prin PNRR”, a declarat Niculai Barbă.

Vicepreședintele CJ Suceava a subliniat că vestea bună pentru locuitorii județelor Suceava și Botoșani este că guvernarea liberală a scos la licitație, și este pe final, realizarea documentației pentru A7 până la Suceava și sunt șanse ca până la sfârșitul anului să fie gata și pentru tronsonul până la Siret.

„Și asta nu înseamnă altceva decât că da,  liberalii au pus pe hartă Autostrada A7, iar noi,  liberalii facem apel la unitatea Moldovei pentru a se face autostrada și nu pentru drepturi de autor pentru autostrăzi. Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Marcel Boloș au anunțat miercuri la Suceava că sunt fonduri prin Programul Operațional Transport (POT), 650 milioane de euro,  și pentru a se realiza traseul Pașcani- Suceava – Siret”, a concluzionat Niculai Barbă.


Intră acum și în grupul de