Gheorghe Flutur atacat dur din PSD: A fost preocupat doar de imaginea personală, în detrimentul dezvoltării județului Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan loan Cușnir, a transmis, vineri, un comunicat în care îl atacă dur pe președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, acesta fiind acuzat de incapacitate de a genera și finaliza proiecte care să ducă la creșterea calității vieții sucevenilor.

Vă prezentăm integral comunicatul semnat de Dan Ioan Cușnir:

„Cine îl protejează pe Gh. Flutur și până când? Gheorghe Flutur suferă de obsesie toxică pentru imaginea personală, în timp ce are o totală lipsa de preocupare pentru nevoile reale ale Județului Suceava. Dacă centralizam nerealizările lui Gh. Flutur din ultimele 2 mandate de Președinte al Consiliului Județean Suceava (2016-2023) și  incapacitatea lui Gh. Flutur de a genera și finaliza proiecte care să crească calitatea vieții Sucevenilor, ajungem la concluzia că nu își justifică nici salariul lui și nici al stufosului aparat birocratic din jurul lui.

Dar faptul că nu își justifică generosul salariu încasat în ultimii 9 ani nu este cea mai mare vină a lui Gh. Flutur,  cel mai grav este faptul că impotența lui administrativă a devenit periculoasă.

1.            De luni de zile Spitalul Județean Suceava, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Suceava, este măcinat de scandaluri interne care scad calitatea actului medical. Ruptura dintre conducerea Spitalului asigurată de către un medic cardiolog și medicii Departamentul Cardiovascular Intervențional, afectează grav eficiența unui serviciu medical de urgență care ar trebui să funcționeze impecabil pentru Suceveni. Ce face Gh. Flutur? Ce știe cel mai bine, tace și se ascunde pentru că nu este capabil să aibă reacție rapidă și eficientă. Același lucru l-a făcut și în timpul pandemiei când, cu o lașitate pandemică, l-a sacrificat pe managerul Vasile Rîmbu pentru a deturna atenția românilor de la incapacitatea lui Johannis și a guvernului PNL de a gestiona pandemia; Johannis avea în cap doar alegeri anticipate în timp ce PNL-iștii se preocupau de prăduirea banului public pe achiziții inutile și scumpe  având justificarea crizei sanitare. Spitalul Județean Suceava este o bombă cu ceas și nimeni nu îl trage la răspundere pe Gh. Flutur.

2.            Ne-am obișnuit ca Suceava să fie pe fluxul știrilor naționale negative. Săptămâna aceasta, 2 avioane s-au ciocnit în timp ce făceau manevre pe Aeroportul Suceava, aeroport aflat în subordinea Consiliului Județean Suceava. Acest incident a avut loc deoarece Aeroportul Suceava nu a finalizat sistematizarea platformei și nu a achiziționat o mașina tip „push back”. Astea ar trebui să fie preocupările lui Gh. Flutur, nu horele și nunțile, fie ele și în Bucovina. În data de 20.08.2021, acum aproape 2 ani, Gh. Flutur a blocat dezvoltarea Aeroportului prin rezilierea contractului de modernizare a Terminalului 2 care avea un grad de realizare de 95%. Aeroportul Suceava a devenit periculos, riscăm că după Ryan Air să se retragă și Wizz Air și nimeni nu îl trage la răspundere pe Gh. Flutur,

3.            În perioada 2021-2022 din Programul Național Anghel Saligny, Gh. Flutur a atras pentru județul Suceava cu 14 milioane euro mai puțin decât îi permitea cadrul legal. Practic, falnicul Gh. Flutur nu este capabil să genereze proiecte prin care să cheltuie banii care erau alocați dezvoltării județului Suceava și nimeni nu îl trage la răspundere.

4.            În data de 06.03.2021 a ars Palatul Administrativ, clădire Monument Istoric unde își desfășurau activitatea Prefectura Suceava și Consiliul Județean Suceava. Trecem peste faptul că Palatul Administrativ a fost construit într-un an, 1903-1904, și la peste 3 ani de când a ars nu pare că va fi gata degrabă. Pentru refacerea Palatului Administrativ se vor cheltui peste 20 milioane euro fără să se răspundă la câteva întrebări: De ce obiectivul nu era asigurat? De ce nu funcționau senzorii detectori de fum și sprinklerele anti incendiu? De ce nu funcționau camerele de luat vederi în mansardă? Gh Flutur are o tăcere complice și nimeni nu îl trage la răspundere.

5.            Axialul Suceava-Iași este pe butuci, este blocat de ani de zile. Suceava a avut imaginea terfelită la nivel național de mita de 40.000 euro din sediul Consiliului Județean Suceava și nimeni nu îl trage la răspundere pe Gh. Flutur.

6.            Groapa de Gunoi a Sucevei este blocată. În anul 2011 Gh. Flutur a înaintat către Comisia Europeană „documentația cu informați false prin care a fost obținută finanțarea din fonduri comunitare” pentru Groapa de Gunoi de pe Mestecăniș. După 12 ani, Suceava în loc să aibă a 2-a groapă de gunoi, are un lung șir de procese pentru care se cheltuie sute de mii de euro din bani publici. Riscăm ca județul Suceava să fie obligat să returneze Uniunii Europene peste 5 milioane de euro fără ca cineva să îl tragă la răspundere pe Gh. Flutur.

7.            De 8 ani de zile, județul Suceava este pe primul loc în România ca număr de morți în accidente rutiere. Președintele Consiliului Județean Suceava nu face nicio investiție pentru prevenție sau în infrastructură, care să ducă la creșterea siguranței rutiere, dar cheltuie aproape 2 milioane de euro pentru o sală de ședințe, fără ca nimeni să îl tragă la răspundere pentru incapacitatea sa de a prioritiza cheltuirea banului public în funcție de nevoile Sucevenilor.

8.            În anul 2016, Gh. Flutur a preluat de la Cătălin Nechifor, fostul președintele PSD al CJ Suceava, proiectul de amenajare pe Rarău a unui „punct de belvedere sky walk”, bugetat și aprobat în CJ Suceava. Prin nerespectarea votului Consilierilor Județeni, Gh. Flutur a blocat și acest proiect care ar fi dus la creșterea numărului de turiști, pe motiv că nu au găsit un proiectant. În timp ce în Europa, sunt restaurante care găsesc proiectanți pentru amenajarea „punctelor de belvedere sky walk”, Gh. Flutur se încăpățânează să ne convingă că turismul modern se face doar cu ouă încondeiate, bundițe și hore. 

Cel mai grav eșec al lui Gh. Flutur este eșecul său moral, este eșecul unei cariere construite pe minciună și manipulare, este eșecul ireversibil al moralității demagogului Gh. Flutur, cel care a fost preocupat doar de imaginea personală, în detrimentul dezvoltării județului Suceava.

 Cine îl protejează pe Gh. Flutur și până când?” 


Intră acum și în grupul de