Liderul PNL, Nicolae Ciucă, la Suceava: Românii din diaspora se vor întoarce acasă când vom reuși cu adevărat să creștem nivelul de trai


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, la Suceava, că edificarea autostrăzilor în România nu este suficientă pentru ca românii să se întoarcă acasă, ci că el consideră că aceștia vor reveni în țară când indicatorul privind puterea de cumpărare raportată la PIB va atinge 90 la sută din media europeană.

„Sigur că se vor întoarce acasă pe aceste autostrăzi, pe această infrastructură, dar se vor întoarce acasă când vom ști și vom reuși cu adevărat să creștem nivelul de trai, cum am reușit în ultima perioadă de timp”, a spus președintele Senatului.

El a precizat că actuala creștere economică a României prin care s-a reușit reducerea decalajului și a crescut indicatorul Produsului Intern Brut raportat la puterea de cumpărare față de media europeană de la 44 la 78 la sută, arată cât de mult s-a apropiat România de media europeană.

„Eu sunt convins că românii vor folosi aceste autostrăzi ca să se întoarcă acasă când vom ajunge cu acest indicator la 90 la sută. În acest moment România are toate șansele ca în 2030 să atingă 90 la sută pe acest indicator”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Totodată, liderul PNL a spus că liberalii susțin parcursul european al României și a subliniat că din 2007 și până în prezent au fost investite în România 95 de miliarde de euro bani europeni, în timp ce contribuția României la bugetul UE a fost de 30 de miliarde de euro.

Comandat de PNL FILIALA Suceava, cod AEP 21240015


Intră acum și în grupul de