Senatorul Ioan Stan: PSD a reușit să reconfirme în coaliția de guvernare necesitatea majorării salariului minim începând cu 1 iulie de la 3.300 de lei la 3.700 de lei


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, miercuri, că PSD a reușit să reconfirme în coaliția de guvernare necesitatea majorării salariului minim începând cu 1 iulie, astfel încât, până la finalul anului, să fie implementat salariul minim european, iar de la 1 ianuarie 2025, salariul minim din România să ajungă la aproximativ 50% din salariul mediu pe economie.

.

De asemenea, pentru a crește puterea de cumpărare a celor cu nivelul minim de salarizare, Guvernul va majora suma din salariul brut, care va fi scutită de impozit.

„E important de subliniat că, la ultima ședință a coaliției, s-a reconfirmat decizia luată la finalul anului trecut, când liderii celor două partide au agreat ca salariul minim să crească de la 3.300 de lei la 3.700 de lei începând cu 1 iulie 2024”, a spus senatorul sucevean.

Ioan Stan a mai declarat că, totodată, în ședința de marți a coaliției, PSD a reușit să mai obțină un avantaj pentru salariați prin creșterea sumei din salariul brut care nu va fi supusă impozitării. Suma la care se aplică scutirea de impozit crește de la 200 de lei la 300 de lei.

„Astfel, în urma creșterii salariului brut cu 400 de lei, fiecare dintre cei 1,5 milioane de angajați cu salariul minim vor avea cu 284 de lei, mai mulți bani în buzunar, față de momentul actual”, a spus senatorul PSD.

El a subliniat că prin această măsură, PSD dovedeşte din nou că-şi repectă angajamentul faţă de creşterea nivelului de trai al cetăţenilor.

„Reconfirmând majorarea salariului minim şi implementarea unui salariu minim european, PSD contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi la sporirea puterii de cumpărare pentru cei cu venituri mici. Prin aceasta partidul nostru demonstrează încă o dată că este dedicat atât susţinerii categoriilor vulnerabile cât şi creării unui cadru economic echitabil, stabil şi predictibil pentru toţi românii”, a spus Ioan Stan.

Comandat de PSD FILIALA Suceava, cod AEP 21240002


Intră acum și în grupul de