O suceveanca a ajuns in finala Eurovision Romania 2015. Asculta aici melodia cu care trupa din care face parte s-a calificat in competitie

 

ana cristina leonte

Ana-Cristina Leonte, o tânără din Suceava, fostă componentă a trupei Odyssey, a ajuns în finala concursului Eurovision România 2015 împreună cu formația „Blue Noise”, cu care interpretează melodia „Love won’t run away”.

Piesa cu care cei de la „Blue Noise” speră să reprezinte România cu succes în faza internaţională a concursului de la Viena a fost selectată alături de alte 11 compoziții din cele 79  intrate în preselecții.

Textul piesei „Love won’t run away” a fost scris de Diana Moraru și Elena Moroşanu, în timp ce muzica le aparține artiștilor Diana Moraru, Elena Moroşanu, Ana Cristina Leonte, Bogdan Tudor, Denis Bolborea și Mihail Grigore.

 În data de 8 martie va avea loc Selecția Națională, iar publicul și juriul de specialitate vor decide, în mod egal, cine va reprezenta România la Viena.

„Love won’t run away” va concura în finala din luna martie cu piese ale unor interpreți sau formații care și-au mai încercat norocul la concursul Eurovision sau sunt foarte cunoscuți de public.

ana cristina leonte eurovision

Pe lângă trupa „Blue Noise”, pe lista finaliștilor de la Eurovision România,  se află Luminița Anghel, Aurelian Temișan și Alexa, Voltaj, Baieții, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Supertrooper, Ovidiu Anton, Lara Lee și CEJ.

Selecţia Naţională se va desfăşura la Sala Polivalentă din Craiova şi va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro.

La ediția precedentă a concursului Eurovision, România a fost reprezentată de Paula Seling şi Ovi, cu piesa „Miracle”, cei doi artişti clasându-se pe locul 12.

Ana-Cristina Leonte se va afla joi, 19 februarie, a.c., în Auditorium „Joseph Schmidt” al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, unde alături de colegii din Quintet, va susţine un concert de Jazz.

Mai multe detalii despre eveniment AICI

Ana-Cristina Leonte este considerată la ora actuală una dintre cele mai bune voci feminine de jazz şi printre cei mai promiţători tineri artişti din România.

Este absolventă a studiilor de licenţă şi master din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti (2008-2014), unde a urmat Secţia de Jazz condusă de pianistul şi profesorul universitar Mircea Tiberian. În acest interval, a cântat alături de numeroşi artişti, atât ai scenei de jazz româneşti, cât şi ai celei internaţionale. Dintre aceste colaborări  îi amintim pe Albert Tajti, Michael Acker, Tavi Scurtu, Mircea Tiberian, Cristian Soleanu, Cătălin Milea, Chris Dahlgren. Albrecht Maurer, Pierre Borel, Maurice de Martin, Mihail Iordache, Sorin Romanescu, Ciprian Pop, Toma Dimitriu, Alex Man. Este, de asemenea, membră a grupului vocal Jazzapella, cu care susţine o activitate concertistică intensă.

În primăvara anului 2014, a fost invitată în calitate de solistă, alături de Big Band-ul Radio, la Gala premiilor Radio România Cultural.

În anul 2013, Ana-Cristina Leonte a obţinut titlul Best Vocal Performance Award la Sibiu Jazz Festival şi, împreună cu Michael Acker şi Albert Tajti, a obţinut Marele Premiu – Cea mai bună trupă de jazz în 2012 la Târgu Mureş.

Nerezumându-se doar la a-şi folosi calităţile vocale, Anei-Cristina îi şi place să scrie cântece, deoarece consideră că interpretarea compoziţiilor proprii este mijlocul de exprimare cel mai direct şi mai sincer prin care poate să releve publicului trăirile interioare întrupate prin muzică.

Alături de Albert Tajti, Michael Acker, Tavi Scurtu şi Alex Munte, a lansat în iulie 2014, în cadrul Bucharest Jazz Festival, primul album solo, „Secret Lover”, la Casa de discuri „Fiver House Records” a saxofonistului Mihai Iordache.

La sfârşitul anului 2014, cei cinci muzicieni au obţinut titlul Best New Jazz în cadrul Galei Premiilor Sunete.