Patru suceveni și „Mocănița Fără Frică”, la Red Bull Soapbox Race de la Cluj

 

O echipă din Suceava a ajuns pe lista de start pentru cea mai trăsnită goană pe patru (sau mai puține) roți. Este vorba despre un concurs de vehicule nemotorizate ce reuneşte “cam cei mai șmecheri și mai țăcăniți piloți de curse urbane din țară”, potrivit organizatorilor.

FOTO: http://www.auto-bild.ro/
FOTO: http://www.auto-bild.ro/

Marea cursă se numește Red Bull Soapbox și va avea loc în 3 septembrie, începând cu ora 11:00, în Parcul Colina din Cluj-Napoca.

”Mocănița Fără Frică” (MFF) este echipa din Suceava care va reprezenta județul cu mândrie la cea mai trăznită cursă.

“Ideea mașinuței noastre s-a născut din Bucovina. Voiam să facem ceva cât mai tradițional, cât mai autentic și așa am zis să construim o mocăniță”, a declarat Ciprian Tolescu, căpitanul echipei. Lui i se alătură Ionuț Gagea, Daniel Paraschiv și Valentin Turuță.

Red Bull a organizat până acum zeci de astfel de curse în toată lumea, de la prima cursă în Belgia, în anul 2000, până în Australia, din Africa de Sud până în Jamaica, iar în 2016 ajunge pentru a doua oară în România, după ediția de 2014 de la București.

Mocanita fara frica

”Red Bull Soapbox Race este un bal mascat al curselor auto, spun unii, un Halloween pe roți, conform altora. Noi spunem că este un Grand Prix unde șoferii amatori se urcă la volanul unor vehicule artizanale, care funcționează pe bază de curaj, gravitație și un pic de Red Bull. De fapt, cele mai importante unelte din cutia lor sunt creativitatea și bucuria competiției. Și bineînțeles, setea de viteză. Acest eveniment unic de racing nemotorizat e o provocare și pentru șoferii experimentați, și pentru amatorii care sunt în stare să deseneze și să construiască niște grozăvenii cu roți și să concureze contratimp într-o cursă la vale, căci acolo e finișul”, arată organizatorii ineditului eveniment.

În funcţie de clasament, se vor acorda următoarele premii pentru echipele clasate pe locurile 1, 2 şi 3 (pentru cei 2, 3 sau 4 membri ai echipelor câştigătoare): Locul 1o excursie de 3 zile în Austria care include activități de recreaționale la circuitul Red Bull Ring (Projekt Spielberg), având ca tematica motorsportul; Locul 2excursie de 3 zile  pentru 4 persoane la fabrica Red Bull Racing F1 Team din Milton Keynes, Anglia și Locul 3activități recreaționale pentru 10 persoane pe un circuit de karting din Romania.

Cursa din 3 septembrie poate fi urmărită LIVE pe Sport.ro.