Două cărţi pentru copii ilustrate de artista plastică Ana Maria Ovadiuc, lansate la Salonul Internaţional de Carte Alma Mater Librorum de la USV


Intră acum și în grupul de

Cărţile “Nuf şi acadeaua lipicioasă” şi “Mărul şi Omida”, apărute la Editura Amo, semnate de artista plastică Ana Maria Ovadiuc,  au fost lansate, vineri, la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, în cadrul Salonului Internaţional de Carte Alma Mater Librorum.

Ana Maria Ovadiuc a declarat pentru NewsBucovina că Editura Amo din Suceava participă pentru a doua oară la Salonul Internaţional de Carte Alma Mater Librorum cu cinci cărţi, patru dintre volume având texte şi ilustraţii care îi aparţin, iar una dintre cărţi cuprinde poezii semnate de mama sa,  Elena Răileanu, ilustrată cu lucrările sale.

Ea a spus că atât textele, cât şi ilustraţiile sunt inspirate din realitatea românească, iar unele întâmplări se petrec în spaţii familiare, operându-se cu repere şi simboluri care pot fi identificate şi descifrate foarte uşor de către copii.

“Cărţile prezente la salon sunt altfel şi altceva decât cărţile pe care le citiţi în mod obişnuit, precum poveştile clasice. Sunt poveşti inspirate din realitate, în una dintre cărţi, spre exemplu, unul dintre personajele inserate este un medic care lucrează la SMURD, iar acţiunea din “Povestea din Golful Albastru” se petrece la Marea Neagră”, a explicat autoarea.

Artista plastică suceveană a subliniat că ilustraţiile cărţilor sunt atractive pentru copii atât prin coloristică şi mesaj, dar şi prin vitalitatea şi veselia lor.

Ana Maria Ovadiuc AMO a obţinut în anul 2014 titlul de doctor în Arte plastice la Universitatea de Arte ,,George Enescu” Iaşi, cu teza de doctorat ce a avut tema ,,Cuvânt – imagine – cuvânt” (exerciţii icono-plastice), sub îndrumarea prof. univ. dr. Liviu Suhar.

În perioada 2007-2009 a urmat cursurile programului de masterat în Artă vizuală, design şi imagine publicitară asistate de calculator la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii ,,Ştefan cel Mare” Suceava.

Ana Maria Ovadiuc este preşedinte al Asociației de Artă Nicolae Tonitza Suceava şi a avut expoziţii personale în Iaşi şi Suceava, participând cu lucrări la numeroase expoziţii de grup vernisate în Bucureşti, Iaşi şi Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de