Sistemul de supraveghere potrivit și tipul lentilei din dotarea camerelor


Intră acum și în grupul de

Pentru a avea siguranța că sistemul de supraveghere achiziționat pentru a monitoriza activitatea în diverse zone și spații, raportarea la tipul lentilelor din dotarea camerelor este necesară. De altfel rolul pe care aceste componente îl joacă în procesul de supraveghere nu este unul oarecare. Deși par simple, implicațiile din spatele acestora sunt mai complexe decât cred cei mai mulți dintre noi.

Un sistem de supraveghere potrivit este cel care corespunde cu criteriile personale și cele ce se impun din nevoie. Denumirile lentilelelor pot crea insa confuzie, mai ales pentru necunoscători. Odată cunoscute tipurile de lentile și caracteristicile lor, va fi mai simplu pentru oricine să aleagă kit-ul potrivit de supraveghere.

Iată care sunt câteva recomandări pe care specialiștii Skut – magazin online de nișă – le oferă celor care doresc să aibă siguranța unei alegeri bine făcute.

Clasificarea obiectivelor din dotarea camerelor de supraveghere CCTV

Camerele de supraveghere tip CCTV au in dotare fie lentile fixe, fie varifocale. Despre acestea, respectiv despre lungimea focală a lentilelor din prima cateogrie, cele monofocale, trebuie să se știe că nu se va putea modifica ulterior câmpul lor vizual. Așadar, alegerea lentilei trebuie să se realizeze responsabil de la bun început.

Pentru cei care vor prefera varianta varifocală, costurile vor rezona cu performanțele camerelor. Cei interesați pot profita și de diversele reduceri aplicate la astfel de camere de la Skut, precum și de calitatea de care vin mereu însoțite. Marele lor avantaj este faptul că vin cu posibilitatea de a regla distanța focală, astfel că pot fi adaptate după nevoie.

Cei care doresc ca sistemul de supraveghere din dotare să înregistreze performanțe crescute se pot orienta după modelele care dispun de obiectiv cu zoom motorizat. În cazul acestora există posibilitatea de a regla distanța focală în mod automat, rezultatul fiind deci imagini clare, cu focalizare automată. Acest tip de lentile se numesc lentile PTZ.

Pentru cei a căror nevoie vizează comutarea facilă între obiectivele cu unghi larg și unghi îngust, preferabile vor fi modelele cu zoom pentru că acestea permit controlarea câmpului vizual al camerei. Anumite modele vin cu aplicații dedicate, ce permit acest control.

Ce factori vor influența alegerea lentilelor?

Complexitatea obiectivelor camerelor ar putea fi destul de copleșitoare, deci să vedem care sunt factorii ce ar trebui să vă ajute în alegerea acestora.

Contează, înainte de toate distanța focală, respectiv dimensiunea obiectivului camerei. Aceasta se măsoară în mm și ajută în determinarea câmpului vizual.  De știut este că atunci când vorbim despre o dimensiune focală mai mică, deși mai săracă în detalii, zona observabilă va fi mai mare. În cazul unei distanțe focale mai mari, unghiul de vedere este mai mic și mai bogat în detalii.

Există variații în ceea ce privește distanța focală, unghiurile mai largi sau mai restrânse putând cuprinde obiective mai mari sau mai mici, de la diferite distanțe.

O componentă importantă este și senzorul de imagine, care este în fapt ochiul camerei. Rolul lui este de a transforma lumina captată când aceasta atinge lentila în semnale electronice. Astfel, prin accesarea unei camere IP, utilizatorii au posibilitatea de a viziona cadrele captate. Formatul senzorului de imagine vizeaza in fapt marimea si forma acestuia, cu influență asupra unghiului de vedere al camerelor de supraveghere. Există posibilitatea de a alege între trei tipuri de formate care sunt mai populare astăzi: 1/2 inch, 1/3 inch și 2/3 inch.

Despre rezoluțiile pe care le pot avea camerele de supraveghere, cei interesați pot afla mai multe pe Skut.ro sau contactând specialiștii.

Despre tipul preferat astăzi de public, când vine vorba despre lentilele din dotare, cele varifocale rămân o opțiune de dorit. Asta se datorează atât posibilității de a seta unghiul, cât și faptului că se poate opta pentru un cadru mai larg, respectiv pentru un anumit detaliu.

De menționat sunt ledurile IR din dotarea camerelor cu lentile varifocale. Cele mai multe au și infraroșu, astfel că vin cu avantajul că permit surprinderea unor cadre de calitate atât pe timp de zi, cât și atunci când condițiile de iluminare sunt mai slabe.

Combinația lentilelor varifocale cu senzorul de infraroșu rezultă în camere care detectează în mod automat lipsa luminii, astfel activând infraroșul.

Despre caracteristicile și performanțele pe care le pot înregistra aceste camere pot afla mai multe cei intersați pe skut.ro.


Intră acum și în grupul de