Cum alegi cămașa potrivită în funcție de eveniment? Cămașa adecvată, de la nuntă până la o simplă ieșire cu prietenii


Intră acum și în grupul de

Cămașa este unul dintre cele mai importante accesorii vestimentare din garderoba unui bărbat.  Versatilitatea ei este bine cunoscută și poate transforma o ținută plictisitoare în una ce va atrage privirile sexului opus. Nu poți da greș dacă îți alegi cămașa potrivită pentru evenimentul la care urmează să participi. Cu toate acestea, uneori e dificil să alegi.

Iată câteva sfaturi ce te pot scoate din impas

  • O nuntă sau un botez

Aceste evenimente vin la pachet cu purtarea unei cămăși. Fie că alegi sau nu să porți un costum, cămașa nu poate lipsi din look-ul tău. Cămășile pentru evenimente sau ceremonii sunt adesea din materiale cu o textură fină, elegante și de multe ori cu manșete special concepute pentru a fi purtate sub un costum.

Dacă vrei o ținută clasică, poți purta un costum în nuanțe reci sau neutre (negru, albastru închis, gri), la care ar fi preferabil să asortezi o cămașă albă sau neagră, fără imprimeuri sau modele. Însă, dacă alegi un costum în culori calde (vișiniu, maro), poți opta pentru o cămașă în tonuri calde (crem, bej).

Cămășile cu imprimeuri geometrice sau florale te pot face remarcat, însă ai grijă să le asociezi cu costume simple, atât ca textură, cât și ca model. Un truc pentru a da un plus ținutei ar fi adăugarea unei batiste de costum colorate, care cu siguranță te va scoate din anonimat.

  • Prima întâlnire

Oriunde mergi la prima întâlnire, prima impresie contează. Un tricou e prea puțin, un sacou poate prea mult, deci cămașa rămâne varianta de mijloc perfectă. Originalitatea este punctul forte, așa că alege ceva care te reprezintă. Dacă ești un tip mai sobru, poți alege o cămașă clasică, cu guler simplu, într-o culoare care îți place. Dacă ai o personalitate mai efervescentă, alege o cămașă cu diverse imprimeuri, modele și un guler deschis. Gândește-te la ceea ce te reprezintă și descoperă gama de cămăși bărbătești de la Massini de unde poți alege din diverse modele de cămăși. Modelele geometrice îți pot oferi un aer mai misterios, puțin distant, pe când cele florale sau în culori tari pot dezvălui latura ta mai caldă și mai distractivă. Depinde de tine ce vrei să transmiți prin ținuta ta, însă nu uita că autenticitatea este deseori cea mai apreciată.

  • O simplă ieșire cu prietenii

Chiar dacă este o ieșire cu băieții sau cu grupul extins de prieteni, o cămașă casual poate alunga monotonia din grup. Cămășile casual au de obicei un croi mai lejer, iar materialul din care sunt confecționate aduc un plus de confort. În ceea ce privește alegerea gulerului, a manșetelor și a culorilor, aici ai frâu liber să alegi orice te face să te simți tu însuți. Regulile nu se mai aplică aici, de aceea cei mai mulți bărbați aleg cămașa casual potrivită personalității lor. Însă, alegerea măsurii potrivite a cămășii poate face diferența dintre un look relaxat și unul nepotrivit constituției tale corporale. Alege mereu un croi care îți urmărește armonios linia corpului și nu vei da greș!

Așadar, cămașa potrivită te poate face să ieși în evidență la orice eveniment participi, fie el oficial sau casual. Ea este elementul vestimentar prin care poți să îți dezvălui personalitatea. Când știi să alegi corect modelul, culoarea și textura cămășii în funcție de eveniment, o poți transforma în cea mai simplă și la îndemână opțiune vestimentară. (S.E.O.)

Sursa foto: unsplash.com


Intră acum și în grupul de