5 sfaturi pentru a alege jaluzelele interioare


Intră acum și în grupul de

Jaluzelele interioare, la fel ca și perdelele, necesită atenția ta, atunci când vine vremea să le alegi.

Acestea pot completa sau defini stilul încăperii în care se află și de aceea este important să îți iei timpul necesar pentru a le alege pe cele potrivite pentru încăperile în care dorești să le plasezi.

Jaluzelele interioare te pot proteja de lumină și de căldura soarelui, asigurându-ți astfel un somn odihnitor și relaxant, așa că poate reprezenta un real avantaj decizia de a te hotărî să faci o nouă achiziție.

Ține cont de sfaturile pe care le-am detaliat în rândurile următoare și nu vei greși atunci când vei alege viitoarele tale jaluzele interioare.

  1. Ai grijă la dimensiunea ferestrei

De multe ori, fiind atât de interesați de modelul de jaluzele interioare la care ne gândim și pe care dorim să îl cumpărăm, uităm de primul și cel mai important pas, adică dimensiunea ferestrelor la care vom intenționa să plasăm jaluzelele.

Nu face și tu aceeași greșeală și mai întâi măsoară ferestrele, apoi alege jaluzele care să fie potrivite cu dimensiunile acestora.

Ca un sfat general, atunci când vrei să alegi jaluzele pentru a acoperi ferestre mari, este indicat să te îndrepți către jaluzele verticale, iar atunci când vrei jaluzele interioare pentru încăperi mai mici, cum ar fi bucătăria sau dormitorul, cel mai indicat este să mizezi pe cele orizontale.

  • Alege-le în funcție de stilul în care este amenajată casa ta

Jaluzele interioare, la fel ca orice accesoriu către care te îndrepți, atunci când vine vorba despre a-ți decora casa, trebuie alese astfel încât să se armonizeze cu stilul de design în care se încadrează locuința ta.

Dacă, spre exemplu, casa ta este amenajată într-un stil clasic sau vintage, poți opta către jaluzele interioare din lemn, pe când roletele, dar și jaluzele din aluminiu sunt mult mai indicate dacă locuința ta este amenajată și decorată într-un stil modern, contemporan.

  • Acordă atenție materialului

Și materialul este un criteriu de care este esential să ții cont, prin urmare, te sfătuim să îi acorzi o deosebită importanță pentru că de acesta vor depinde întreținerea și rezistența în timp a jaluzelor de interior.

De exemplu, cele din PVC sunt mai ieftine și mai ușor de întreținut, jaluzelele interioare din poliester rezistă în timp și se întrețin ușor, iar cele din aluminiu sunt simplu de instalat, de folosit, însă prețul de achiziție este mai mare decât al celor din PVC sau poliester.

Analizează atât stilul de amenajare, cât și bugetul și ia o decizie bazată pe aceste două criterii pentru a alege un model potrivit pentru tine.

  • Alege modelul care îți place

Bineînțeles că și modelul este important, atunci când vine vorba despre a achiziționa jaluzele interioare.

Este important să știi că acestea sunt disponibile în două variante: cele verticale și cele orizontale. Jaluzelele orizontale sunt mai potrivite pentru încăperile mai mici și sunt mai ușor de întreținut. Despre cele verticale putem să spunem că sunt ceva mai greu de curățat și de păstrat și sunt recomandate pentru spații mai mari, cum ar fi livingul.

  • E importantă și protecția solară

Să nu uităm de principalul scop pentru care sunt folosite jaluzelele interioare, adică acela de a ne proteja de soare sau de a crea un efect de întuneric sau de umbră. Astfel, urmând exact aceste două principii, e important să știi că există jaluzele semitransparente, care fac umbră în cameră, dar permit și pătrunderea luminii,  creând o senzație de lumină naturală. A doua categorie de jaluzele de interior este bineînțeles cea a jaluzelelor opace, care blochează total pătrunderea razelor soarelui în încăpere. În funcție de nevoile și de preferințele tale, vei face alegerea care te va avantaja cel mai mult.

Prin urmare, îți dorim relaxare și odihnă plăcute, alături de noua ta alegere inspirată și documentată în ceea ce privește jaluzelele interioare perfecte pentru tine.

Urmează-ne sfaturile și cu siguranță nu vei greși atunci când vine vorba despre jaluzele interioare!


Intră acum și în grupul de