La 29 de ani, suceveanul IONUT BEJINARIU, manageriaza Casa de productie JHAPS. Afla aici secretele unei profesii de succes


Intră acum și în grupul de

Cunoscut pentru implicare activă de care a dat dovadă în organizarea evenimentelor desfăşurate pe plan local şi naţional în ultimii ani, Ionuţ Bejinariu este suceveanul care de mai bine de doi ani de zile caută şi descoperă noi tinere talente muzicale.

Tânărul manager al Casei de producţie JHAPS, în vârstă de 29 de ani, a descoperit şi iniţiat artişti precum: DeepSystem, Irina POP, Bijue, Da Fleiva, JayBI, JayOH, a căror notorietate a ajuns în scurt timp peste hotarele României.

Echipa NewsBucovina.ro a stat de vorbă cu Ionuţ Bejinariu pentru a afla care este reţeta sa de succes. Astfel, am aflat că suceveanul şi-a început activitatea profesională în domeniul divertismentului încă de la vârsta de 21 de ani, când lucra cu mult dichis la organizarea evenimentelor desfăşurate pe plan local, fiind cunoscut la acel moment şi pentru dexteritatea deosebită cu care reuşea să lucreze în programare şi web design.

Pasiunea pentru calculatoare şi dorinţa de a optimiza accesul la informaţii, precum şi răspândirea acestora l-au determinat ca în urmă cu cinci ani de zile să pună bazele portalului www.tusiRomania.ro. “Încă de la început, am optat pentru ideea creării unui format care să funcţioneze şi la nivel naţional, în prezent existând în 12 judeţe din ţară (Botoşani, Braşov, Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca ş.a.), o platformă de promovare scrisă şi video a evenimentelor din diferite zone ale ţării. Am organizat sute de evenimente atât pe plan local, cât şi naţional, unul dintre parteneriatele foarte importante pe care le avem de trei ani încoace fiind la Braşov, în cadrul unui concurs internaţional de escaladă pe structuri de gheaţă”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Ionuţ Bejinariu.

Tânărul a devenit o figură cunoscută îndeosebi printre liceenii din Suceava pe care, de trei ani de zile, îi sponsorizează cu premii în urma acordării titlurilor de Miss şi Mister TusiRomania.

Faptul că, de-a lungul anilor, a fost implicat în organizarea a sute de evenimente, cunoscând astfel mulţi artişti consacraţi din România cu care de altfel a şi colaborat, l-a determinat pe Ionuţ Bejinariu să caute şi să promoveze tinere talente muzicale. Aşa a luat naştere, la începutul anului 2011, Casa de producţie JHAPS, în studioul căreia au intrat tineri cu potenţial în domeniul muzical veniţi din Suceava, Botoşani, Iaşi, Ploieşti, care, în scurt timp, au urcat cu piesele lor în topurile muzicale din Albania, India, Bulgaria, Croaţia. Ionuţ ne-a explicat că JHAPS este practic o agenţie care garantează artiştilor managementul, impresariatul, producţia, serviciile complete de promovare şi de vânzare pe piaţă.

Crearea unei case de discuri a reprezentat pentru Ionuţ o ambiţie care practic avea să îi uşureze munca pe care o depune în pregătirea şi promovarea fiecărui nou artist în funcţie de cerinţele de pe piaţă. “Un artist renumit va avea întotdeauna în spate o echipă puternică formată din impresar, manager, tour manager şi PR, aspecte pe care le cuprind la ora actuală prin formatul agenţiei JHAPS. Sunt avizat ca impresar la Minister (…). Prima trupă pe care am înfiinţat-o la Suceava a fost DeepSystem care până la acest moment a susţinut în Albania peste 20 de concerte, aflându-se în topul preferinţelor muzicale de acolo. De asemenea, băieţii au fost invitaţi să participe la Eurovisionul de acolo. Cu 90% dintre oamenii cu care lucrez am pornit de la zero”, a dezvăluit Bejinariu pentru NewsBucovina.ro.

Casa de productie JHAPS colaborează totodată şi cu artişti cu experienţă, printre aceştia numărându-se SplashFunk de origine italiană, Dj Robert Georgescu&Lara şi Dj Big Ice. Acesta din urmă este un Dj român stabilit în Bucureşti, foarte cunoscut la nivel internaţional, care a semnat cu Casa de producţie Rappin’On, la care activează nume celebre precum Connect-R, Nick Kamarera, Mike Diamondz ş.a.

Pregătit mereu pentru noile provocări din cariera sa profesională, managerul Ionuţ Bejinariu susţine că este pe punctul de a da marea lovitură pe piaţa muzicală din afară, cu solista Irina Popescu, alias Irina POP. „Irina Popescu este o fată cu un potenţial foarte mare, motiv pentru care m-am ocupat de evoluţia sa profesională timp de câteva luni, pentru a da cât mai bine pe piaţa muzicală. A devenit cunoscută şi apreciată în Albania şi India. Sunt în discuţie cu o casă foarte mare de producţie din Orientul Mijlociu, cunoscută sub denumirea de Rotana, iar dacă voi reuşi să licenţiez la ei piesa, Irina va ajunge pe culmi. De asemenea, Bijue are o piesă care a devenit celebră în ţări precum Canada şi Statele Unite ale Americii, un grup de coregrafi canadieni realizând un dans special pentru această melodie. Frenezia acestei coregrafii a ajuns şi în China şi Japonia”, a spus managerul.

Prin munca de manageriat şi de impresariat pe care a depus-o în ultimii ani, Ionuţ Bejinariu a devenit o figură cunoscută în showbizz-ul românesc, şi-şi promovează artiştii talentaţi în cadrul celor mai cunoscute emisiuni de divertisment precum “Un show păcătos”, “Neaţa cu Răzvan şi Dani”, “Drept la ţintă”, “Acces Direct”, “Răi da Buni”, “Tonomatul de pe 2”, ş.a.

În primăvara acestui an, Ionuţ Bejinariu urmează să deschidă un studio marca JHAPS şi în Bucureşti, acolo unde i-ar plăcea să se stabilească. Managerul susţine că întotdeauna a făcut ceea ce i-a plăcut, este o persoană extrem de activă, iubeşte ceea ce face, iar peste 20 de ani se vede activând în acelaşi domeniu.

Ascultă aici piesa “Yalla” a Irinei Pop, unul dintre artiştii JHAPS:


Intră acum și în grupul de