Un pic de iubire sinceră și de respect pentru cel de lângă tine! Restul e birocrație!


Intră acum și în grupul de

Vineri, 15 martie 2019, ora 15 va rămâne în istorie. La Suceava a fost inagurat primul metru de autostrada de suceveanul Ștefan Mandachi. A fost un gest simbolic, un manifest menit, din perspectiva tânărului antreprenor sucevean  care l-a realizat, să trezească factorii decidenți și să îi pună la treabă în vederea realizării autostrăzii de care Moldova are atâta nevoie.

 Ștefan Mandachi nu face politică.

Ștefan Mandachi vrea ceea ce toți românii sănătoși la minte din țara asta doresc – o rețea de drumuri moderne și rapide.

Primul metru de autostrada se inaugurează la Suceava cu Ștefan Stefan Mandachi

Gepostet von NewsBucovina.ro am Freitag, 15. März 2019

Autostrada nu mai este de foarte mulți zeci de ani o ambiție sau un lux in Europa. Doar în România a devenit așa ceva.

 Suceveanul nostru a demonstrat că se poate face, cam cât costă și cât durează dacă vrei cu adevărat să te apuci de treabă. DACĂ VREI CU ADEVĂRAT!

Pentru că dacă doar mimezi acest interes imediat vei găsi ”soluții” să nu o faci, vei descoperi nevoia de studii de prefezabilitate, de licitații peste licitații si de contestații la licitații până când până și cel mai optimist dintre optimiștii României va înțelege că efectiv NU SE POATE la noi.

Ștefan Mandachi a aprins vineri o scânteie care a declanșat răzmerița față de neputința sau chiar nesimțirea celor care ne conduc și ne-au condus până acum. De la Suceava s-a dat startul și toată lumea, și când spun toată lumea nu greșesc, a aflat cât de mici suntem.

 BBC a vorbit despre metrul de autostradă care a rușinat o națiune, Bloomberg a scris de protestul inedit față de cea mai proastă rețea de drumuri din Uniunea Europeană.

Deci nu a mai fost despre Suceava, a fost despre realitatea cruntă din România și despe faptul că oamenii nu mai suportă. Până și orbii în România își doresc drumuri.

 Cine nu s-a alăturat protestului lui Ștefan Mandachi din 15 martie probabil că a avut motivele lui.

Însă ce m-a surprins de-a dreptul a fost reacția viscerală și total neavenită a liderului național al partidului care guvernează, Liviu Dragnea. Un condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni pentru angajări fictive la Direcția pentru protecția copilului Teleorman a găsit de cuviință să declare public ca Mandachi trebuia mai bine să dea banii cu care a construit metrul de autostradă unei Case de copii.

Perfect! Dar de ce să nu îi dea direct PSD-ului?

Știu!  E puțin 100.000 de euro față de milioanele de euro pe care Liviu Dragnea le dă lunar partidului său, prin legea subvenționării partidelor  pe care au dat-o în acest sens.

Cine nu pricepe că nu mai e loc de joacă cu promisiuni electorale ieftine și cu CIRC-ul mașinilor de mare tonaj de la Bacău unde cică deja începuseră lucrul la autostrada Moldovei este sinucigaș politic.

Se pare însă că  rezolvarea este la Manfred Weber care va trebui să găsească soluția pentru autostrăzi în România facute direct de Comisia Europeană.

Se spunea în popor că Vodă Cuza umbla cu ocaua cea corectă că să nu mai fie păcăliți românii cu ocaua mică. Mandachi are ocaua lui și a realizat primul metru de autostradă din Moldova ca să nu mai fie prostiți românii cu autostrăzi făcute doar cu carioca pe hârtie de politicienii dintr-o parte sau alta a eșicherului.

JENI MANDACHI

Și culmea…știți de ce a făcut Ștefan Mandachi toate astea? A spus-o chiar el la inaugurare, pentru că …VĂ IUBESC PE TOȚI! Exact cum mama sa, Jeni Mandachi, a făcut cu toți cei care i-a întâlnit cât a trăit.

Și poate asta e soluția la tot ce e cu neputință în țara asta!

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de