Viorica Dăncilă va deveni EBA de PSD pentru a ajunge în turul II la prezidențiale


Intră acum și în grupul de

Anunțul că actualul premier și președinte al PSD, Viorica Dăncilă va fi candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale de la finele anului a fost de natură a-i face pe mulți analiști politici să zâmbească și să spună din start că doamna Dăncilă nu va intra nici măcar în turul 2 al alegerilor, darminteri să mai pună probleme actualului președinte.  

Numai că lucrurile pot sta un pic diferit. Iată de ce:

. Doamna Dăncilă nu este neapărat una dintre ”prințesele” din politica românească și nici din PSD, dar totuși are un partid în spate care e la guvernare și care încă mai poate promite enorm de mult numai de dragul de a-i oferi liderului său o șansă în luptă cu Klaus Iohannis. Iar oamenii nu prea mai stau să se gândească mult atâta timp cât au văzut  cum aruncă PSD cu pomenile electorale fără să se gândească la viitor. În plus, e cam singura femeie cu șanse în lupta aceasta.

  • Doamna Dăncilă are în PNL unul dintre cei mai puternici aliați.

Să nu râdeți.

Repet, doamna Viorica Dăncilă va avea în PNL cel mai puternic aliat. De ce spun asta? Pentru că în momentul de față PNL are o problemă foarte serioasă care se numește USR-PLUS și candidatul său pentru prezidențiale în persoana lui Dan Barna.

Dl Barna nu are de dat prea multe explicații despre trecutul său, nu are case cu nemiluita luate dintr-un salariu de profesor de fizică și e pe placul tinerilor și al diasporei.

În condițiile în care Dan Barna va intra în turul 2 al alegerilor și va concura cu Klaus Iohannis nu se știe dacă nu cumva schimbăm președintele. Și asta pentru PNL ar însemna distrugere pe toate planurile. Motiv pentru care PNL va face tot ce îi stă în putință.

Iar PNL (PDL la vremea respectivă) a reușit experimentul EBA, adică au reușit să mobilizeze activul de partid în asemenea măsură astfel încât fiica cea mica a președintelui României de la acea vreme, Traian Băsescu, să fie aleasă europarlamentar independent. La vremea respectivă unul dintre oamenii care coordona aceasta campanie pro-EBA era deputatul PDL Ioan Bălan. Iar Suceava, Moldova și întreaga Românie a votat-o pe EBA care a obținut voturile pentru a deveni europarlamentar. Felicitări!

Dacă vă uitați cu atenție, la europarlamentarele din luna mai a acestui an, PNL a făcut ”acordul fin” și pare că s-a repetat experimentul EBA, în sensul că UDMR și PMP au avut exact câte voturi trebuie ca să treacă pragul astfel încât grupul PPE să aibă mai mulți parlamentari care să includă cele trei partide. PNL a pierdut așa un europarlamentar, dar PPE a câștigat cinci.

Sunt convins că dl Ioan Bălan, care acum este tot deputat și tot face parte din echipa mică ce conduce PNL la această dată și își va aminti cum se aplică rețeta EBA și va face ca Viorica Dăncilă să intre în turul 2 cu Klaus Iohannis.

Va fi nevoie doar de câteva voturi din fiecare secție de votare care să facă diferența în favoarea Vioricăi Dăncilă în fața lui Dan Barna pentru ca turul doi să se desfășoare între actualul președinte și actualul prim ministru.

Iar la acel moment PNL va defila cu sloganul simplu și clar pentru toată armata liberală:  – În turul 2/ Ne luăm votul înapoi !! și Iohannis va fi președinte pentru a două oară consecutiv.

Singura problemă reală a PNL la acest scenariu ar fi informația bombă lansată la Antena 3 de jurnalistul Sorin Roșca Stănescu cum că Viorica Dăncilă va fi susținută de Donald Trump în cursa pentru Cotroceni. El susține că președintele SUA și premierul României vor avea în curând o întâlnire pe această temă. Ceea ce va duce la ceva cu totul surpinzător, în sensul că axa Washington – Londra – București va fi realizată cu trei Blonde, persoane blonde.

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de