Primul pe țară, al doilea pe județ – PSD Suceava


Intră acum și în grupul de

Poate părea ciudat dar cam aceasta este concluzia ironică ce poate defini rezultatul din turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019 pentru PSD Suceava.

L-am întrebat pe liderul municipal al partidului, Dan Cușnir, la emisiunea Subiectul Zilei, cum vede rezultatul votului la cel de al doilea tur de scrutin.

Dl Cușnir a fost destul de sigur pe domnia sa și a spus clar că nu se impune nici o demisie la nici un nivel în PSD Suceava, pentru simplul motiv ca rezultatele obținute de social-democrați sunt ”peste media pe țară”.

Până aici corect, așa este. Dl Cușnir are dreptate. PSD Suceava este peste media pe țară, numai că la nivelul județului e pe locul 2. Cu alte cuvinte a pierdut alegerile!!

Și dacă e să merg pe logica și cuvântul dlui Cușnir, cum că trebuie asumate niște rezultate, e clar că dl Ioan Stan, actualul președinte al PSD Suceava, Organizația Județeană, trebuie să plece din funcție.

Pe același principiu care l-a făcut pe fostul lider județean al PSD, Cătălin Nechifor să plece. Asumarea rezultatului, adică a locului 2, urmată concomitent de demisie.

Exact cum s-a întâmplat în 2016, când PSD Suceava a câștigat mai multe primării decât PNL, condus de Gheorghe FLutur, dar a pierdut (printr-o minune pe care dl Stan o poate explica), majoritatea în CJ și implicit președinția Consiliului Județean. Și a demisionat de la conducerea PSD Suceava, făcându-i loc dlui Stan.

Eu aștept să văd cine are curajul unei demisii in PSD Suceava. Nu de alta dar PSD a pierdut în fața PNL și alegerile europarlamentare și cele prezidențiale! Și tare mi-e că încă mai are potențial la capitolul asta!

La urma urmei…ce mi-e locul 2 ce mi-e locul 3 in județ. Tot pe podium va spune dl STAN!!

Mihai CHIRA


Intră acum și în grupul de