Partidul Verde Suceava: Un tei ce avea circa 150 de ani din zona centrala a Sucevei a fost taiat


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde Suceava este consternat că un tei cu vârsta de circa 150 de ani din municipiul Suceava a fost tăiat.

Preşedintele PV Suceava, Dan Acibotăriţă, arată într-un comunicat de presă că verzii suceveni, sunt consternaţi de faptul că în cursul acestei săptămâni asta a fost tăiat un tei cu o vechime, de aproximativ 150 ani, situat la intrarea în curtea fostului Centru Militar din municipiul Suceava.

tei inflorit

„Probabil că bietul copac era mai vechi decât clădirile din împrejmuirea lui-două persoane abia îl cuprindea cu braţele- Cine l-a tăiat? De ce l-a tăiat?”, se întreabă Acibotăriţă menţionând că acest tei veghea frumos şi falnic zona Piaţa Mare a municipiului Suceava.

 

Totodată, PV Suceava consideră că este timpul ca premierul Victor Ponta să se implice în mod real pentru a salva pădurea din Parcul Naţional Retezat.

„Este inadmisibil ca anumite firme care nu au nicio treabă cu salvarea sau conservarea pădurilor din România, să defrişeze fără milă, cu alte cuvinte, să fure non-stop, pădurea din Parcul Naţional Retezat numai pentru a face profit de sute de milioane de euro”, susţine Acibotăriţă.

El consideră că e inadmisibil ca firme care-şi au sediile în ţări membre în Uniunea Europeană, cum ar fi Austria, să masacreze copacii din Parcul Naţional Retezat şi se întreabă dacă în ţările lor se procedează la fel.

parcul national retezat

„Este inadmisibil ca politicienii români să rămână indiferenţi faţă de masacrul produs asupra pădurii din Parcul Naţional Retezat. Numeroase televiziuni, posturi de radio, ziare din România, online-ul prezintă cum se fură din Parcul Naţional Retezat, iar omul politic din România întoarce capul în mod voit şi ruşinos şi nu-i pasă de ceea ce vede”, mai susţine Acibotăriţă..


Intră acum și în grupul de