Vechiul PNL Suceava isi reface organizatiile afectate de OUG 55 pentru a discuta de la egal la egal cu fostul PDL


Intră acum și în grupul de

Co-preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că în perioada imediat următoare vor fi analizate situaţiile din mai multe organizaţii ale fostului PNL din judeţ, în special cele în care conducerea a părăsit partidul, în condiţiile în care primari sau consilieri locali au plecat din PNL folosindu-se de prevederile OUG55/2014, ce permitea migraţia politică a aleşilor locali, dar care a fost declarată neconstituţională.

 

Astfel, Băişanu a anunţat că au fost desemnaţi reprezentanţi ai BPJ în fiecare din cele zece colegii electorale din judeţ care să participe la reorganizarea acestor filiale locale.

El a spus că în fiecare organizaţie locală care a rămas fără conducere există suficienţi membri de partid din care să fie găsită o conducere interimară care, ulterior, să negocieze cu omologii din fostul PDL fuziunea la nivel local.

De remarcat este că la conferinţa de presă au participat, alături de Băişanu, şi primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc şi cel al oraşului Siret, Adrian Popoiu, care în primul tur al alegerilor prezidenţiale au susţinut candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu şi nu cea a preşedintelui PNL, Klaus Iohannis.

Ursaciuc a explicat în conferinţa de presă că organizaţia PNL Gura Humorului l-a susţinut pe Klaus Iohannis, dar că el personal, l-a susţinut pe Tăriceanu întrucât consideră că acesta reprezintă cu adevărat liberalismul şi dreapta politică.

ursaciuc marius

El a mai declarat că în cel de-al doilea tur de scrutin l-a susţinut pe Klaus Iohannis, ca reprezentant al dreptei politice, subliniind că NewsBucovina a fost mediul de informare care a transmis această ştire.

Marius Ursaciuc este în continuare preşedinte al organizaţiei PNL Gura Humorului, a întărit şi Alexandru Băişanu, care a evitat să comenteze situaţia din campania electorală prezidenţială.

De remarcat este că în Colegiul electoral nr.10, care este reprezentat în Parlament de deputatul PNL Radu Surugiu, acesta nu a fost cooptat să participe la acţiunea de analiză a organizaţiilor locale, fiind desemnaţi primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură şi primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc.

Ceilalţi parlamentari PNL de Suceava, Dumitru Pardău şi Steliana Miron, se vor ocupa de colegiile Vatra Dornei, respectiv Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de