Marius Ursaciuc:Gura Humorului a primit 0 lei de la buget. Nu se poate sa aplici o formula din birou


Intră acum și în grupul de

Primarul oraşului Gura Humorului a criticat, sâmbătă, modul în care Guvernul a decis alocarea de fonduri de la bugetul de stat în 2015, în baza unei formule, iar oraşul Gura Humorului, alături de alte 24 de localităţi din judeţ nu a primit nici un leu cotă de echilibrare a bugetului local.

ursaciuc

 

El a arătat că Guvernul consideră astfel că oraşul Gura Humorului este o localitate bogată, dar că nu a luat în calcul creditele pe care le are de plătit administraţia locală în condiţiile în care, pentru a se dezvolta, a avut nevoie de fonduri.

Ursaciuc a explicat că faţă de anul 2004, când a preluat conducerea Primăriei, iar oraşul Gura Humorului avea un buget de 4,2 milioane de lei, acum bugetul oraşului este de 11,3 milioane de lei.

„Nu se poate să creşti fără să investeşti. Pentru a câştiga doi lei, trebuie să investeşti 1,7 lei”, a arătat Ursaciuc.

El a mai spus că majoritatea localităţilor aşa zis bogate au bugetele grevate de credite care au fost luate pentru a cofinanţa în special proiecte cu finanţare europeană.

„Nimeni nu s-a uitat la gradul de îndatorare al localităţilor aşa zis bogate”, a spus Ursaciuc care consideră că guvernanţii au aplicat o formulă din birou fără să analizeze caz cu caz.

El a mai declarat că dacă în anii trecuţi, cu fondurile pe care oraşul le avea, trebuia să facă „din rahat bici care să pocnească”, acum a ajuns să caute materia primă pentru bici.

Ursaciuc crede că în actuala situaţie, oraşul Gura Humorului va ajunge să intre anul viitor în rândul localităţilor sărace pentru că nu va avea cum să se dezvolte.

El a spus că va trebui ca în acest an să facă faţă gradului de îndatorare, iar în vară, când se va analiza situaţia localităţilor speră să obţină finanţare de la buget.

„Sper să nu spună în vară că nu mai pot resuscita morţii”, a conchis Ursaciuc.

pardau 1
Deputatul Dumitru PARDAU

 

La rândul său, deputatul Dumitru Pardău, membru al comisiei de buget finanţe, a explicat că prin aplicarea acestei legi se încurajează nemunca şi localităţile unde nu există activitate economică.

„Se stimulează lipsa de dezvoltare, chiar înfiinţarea de primării noi şi este o răzbunare faţă de preşedinţii de Consilii Judeţene”, consideră Pardău.

El a arătat că va analiza situaţia cu cei 19 primari din colegiul său şi va expune concluziile în comisia de buget finanţe.

 


Intră acum și în grupul de