Baisanu: Dontu stie ca la Termica este deschisa o cercetare penala. Nu stiu de ce a mai initiat o plangere


Intră acum și în grupul de

Co-preşedintele organizaţiei PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat, sâmbătă, că nu ştie care sunt resorturile care l-au determinat pe liderul organizaţiei municipale PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, să iniţieze o plângere penală in rem faţă de situaţia de la Termica SA în condiţiile în care în acest caz există deja un dosar penal în cercetare.

Băişanu a spus într-o conferinţă de presă că Suceava, un oraş cu care se mândrea, a ajuns la cel mai mare nivel de degradare în comparaţie cu celelalte municipii reşedinţă de judeţ din zona Moldovei.

 

El consideră că ce de-al treilea mandat al lui Ion Lungu a însemnat un dezastru pentru Suceava.

El a spus că are toate datele de la Termica şi în ceea ce priveşte activitatea de la această societate care a fost distrusă de cei care au majoritate în Consiliul local şi de primarul în funcţie.

Băişanu a mai declarat că instituţiile se ocupă de dosarul penal care e pe rol deja şi nu ştie de ce liderul sucevean al PSD a mai iniţiat o plângere penală.

Nechifor, Lungu, Dontu Flutur Balan Baisanu defilare SRI ISU Armata Tab (58)

„Donţu poate să facă oricâte dosare penale doreşte, dar ştim că există unul deja”, a spus Băişanu.

Preşedintele organizaţiei municipale PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a declarat joi că doreşte ca plângerea penală in rem pentru infracţiuni comise la Termica SA, formulată de consilierii locali PSD Suceava, să fie semnată de toţi aleşii municipali, mai ales că această societate, care este în insolvenţă şi este administrată de administratori judiciari, aparţine Consiliului Local.

 

Liderul social-democraţilor suceveni a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că aleşii locali ai PSD Suceava au formulat plângere penală in rem pentru fapte şi nu faţă de persoane, în cazul modului de gestionare a societăţii de transport şi distribuţie a agentului termic din municipiul Suceava, Termica SA.

Dontu presedinte PSD

Donţu a menţionat că documentul va fi depus la secretarul Consiliului Local Suceava unde va putea fi semnat şi de ceilalţi consilieri locali din alte grupuri politice, după care va fi transmis organelor abilitate.

 

În plângerea penală sunt vizate două tipuri de fapte, unele cu privire la neasigurarea continuă a furnizării agentului termic în municipiu, iar o alta privind procedura insolvenţei.

 

 


Intră acum și în grupul de