Băișenii + Brătienii = PNL Suceava ?!!


Intră acum și în grupul de

Ce e mai rău ca membru PNL? (S-au intrebat retoric într-o dimineață frumoasă de iarnă a anului 2015, anul lucrului bine făcut, primarii de Siret si Gura Humorului, Adrian Popoiu și respectiv Marius Ursaciuc!) Un lider închipuit cum e deputatul Băișanu sau un lider dictatorial cum e senatorul Flutur?

Cei doi primari s-au sunat, au stat de vorba și după câtea scurte replici unde a fost invocat spiritul malefic al noii legi de repartizare a bugetului pe anul 2015 s-au decis să dea curs strigătului disperat de luptă al celui pe  care in vara anului 2013 il puneau la zid: deputatul Al. Băișanu.

Și așa i-am putut vedea din nou înghețând de frig la aceeași masă, la sediul PNL din strada 6 Noiembrie din Suceava, sediu ce seamănă din ce în ce mai mult cu o ladă frigorifică decât cu un sediu functional de partid, pe primarii Popoiu si Ursaciuc, deputatul Dumitru Pardău si cuplul … senator PP-DD, actual PNL, Steliana Miron și deputat PNL, Al. Băișanu.

Cu alte cuvinte, cam toată crema PNL Suceava care urmează să fuzioneze cu PDL si să creeze noul PNL.

Conferința de presa organizată sâmbătă, 17 ianuarie 2015 de liderul PNL a avut un singur scop: să spună lumii liberale din judetul Suceava că un pericol mare îi paște – întoarcerea la șefia patidului a lui Gheorghe Flutur. Și de data asta Flutur nu vine singur ci umăr la umăr cu un om pe care Băișanu il știe cît de puternic e și de care îi este cu adevărat frica-deputatul Ioan Bălan.

Nechifor, Lungu, Dontu Flutur Balan Baisanu defilare SRI ISU Armata Tab (61)
1 decembrie 2014, momentul cand deputatul Baisanu a refuzat sa se alature grupului PDL si a mers alaturi de PSD.

 

Având un dușman comun, Gheorghe Flutur, și o perspectivă sumbră pentru anii care vin, de a nu mai fi mari politicieni prin județul asta, liderii PNL au înțeles că e momentul să vorbească frumos unii despre alții și cît se poate de urât despre viitorii lor miri, cei de la PDL.

Conferința de presă de sâmbătă a fost o surpriză și prin felul în care cei de la masă tot incercau să ”o scalde” cu privire la ce a fost intre ei și care sunt motivele care îi ”leagă” din nou dar și cum tot se încurajau unii pe alții să zică…de rău de Flutur și ai săi actuali companioni.

Cert e că după ce s-au spurcat în 2013 și s-au cotonogit politic fără drept de apel, Băișanu și Ursaciuc sunt acum uniți sub același steag pe care nu stă scris UNIREA PNL, într-un singur partid mare si puternic ci mai degrabă…RUȘINE Gheorghe Flutur! Rușine Ioan Bălan!

Dacă acum, când PSD e în degringoladă totală Al. Băișanu nu are nimic mai bun de făcut decât să încerce să mai stroarcă ceva profit personal din politica de dezbinare a PNL pe care a dus-o cu succes în ultimii ani, e trist. Cum poate și mai trist e că a găsit rezonanță în primarii care în 2013 l-au acuzat că nu are principii și nu e om de cuvânt și l-au lăsat in plata Domnului (sau a domnilor…) tocmai pentru că toată campania deputatului ”duhnea” a sprijin de la PDL.

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de