Lucian Harsovschi va prelua cu acte in regula functia de viceprimar al Sucevei. PSD va ataca in instanta schimbarea lui Virvara


Intră acum și în grupul de

Noul viceprimar ales în urmă cu mai bine de două săptămâni de Consiliul Local, Lucian Harşovschi, ar urma să preia de luni funcţia după ce întreaga procedură de comunicare a hotărârii de schimbare din funcţie a fostului viceprimar PSD, Gavril Vîrvara, a fost îndeplinită.

Un demers al majorităţii din Consiliul Local Suceava, care trebuia să se desfăşoare rapid, cel de înlocuire a viceprimarului PSD Gavril Vîrvara, a fost pus în aplicare cu întârziere din cauza procedurilor pe care secretarul Consiliului Local, Ioan Ciutac, a trebuit să le pună în aplicare din cauza refuzului lui Vîrvara de a accepta pe loc o hotărâre a Consiliului Local.

lucian harsovschi

Astfel, în data de 16 ianuarie, Consiliul Local Suceava a decis, cu unanimitate, schimbarea din funcţie a viceprimarului PSD Gavril Vîrvara. O altă hotărâre a CL Suceava a fost votată ulterior, cea de alegere a lui Lucian Harşovschi în funcţia de viceprimar vacantă.

Pentru a putea fi pusă în aplicare hotărârea CL Suceava prin care  Harşovschi îşi preia atribuţiile de viceprimar, trebuie ca prima hotărâre, cea de schimbare din funcţie a lui Vîrvara, să fie comunicată acestuia.

Vîrvara, ştiind că urmează să fie înlocuit, întrucât proiectul de hotărâre fusese înscris pe ordinea de zi, a intrat în concediu de odihnă.

Ulterior, după ce a fost informat telefonic despre hotărârea CL Suceava de schimbare din funcţie, Vîrvara a solicitat secretarului CL Suceava să-i trimită hotărârea prin poştă pentru a lua act de decizie.

Vîrvara nu a participat nici la şedinţa CL Suceava prin care s-a decis schimbarea din funcţie, dar nici la şedinţa din 29 ianuarie, când s-a votat bugetul local.

Secretarul CL Suceava a transmis prin poştă hotărârea cu confirmare de primire, iar în 30 ianuarie a fost finalizată procedura poştală de aducere la cunoştinţă a acestei trimiteri poştale, urmând ca, cel mai probabil,  luni, să ajungă la Primăria Suceava confirmarea poştală.

Imediat după ce la Primăria va ajunge confirmarea că această corespondenţă a ajuns la destinatar, noul viceprimar, Lucian Harşovschi va fi înştiinţat că îşi poate prelua atribuţiile.

De remarcat este că PSD Suceava nu este mulţumit cu decizia de schimbare a viceprimarului PSD şi va ataca în instanţă hotărârea Consiliului Local.

Preşedintele organizaţiei municipale PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, a declarat, în 20 ianuarie în cadrul emisiunii Ora de politică de la Intermedia TV că organizaţia PSD nu consideră că hotărârea Consiliului Local Suceava de înlocuire a viceprimarului PSD Gavril Vîrvara a fost legal adoptată şi că o va ataca în instanţă.

 

El a spus că hotărârea de înlocuire a lui Vîrvara e împotriva cetăţenilor, apreciind că în urma alegerilor din 2012 a fost dat un vot şi că acela trebuie respectat.

 

Totodată, Donţu a mai declarat că va propune un proiect de lege prin care viceprimarul să nu poată fi înlocuit din funcţie decât în baza unor motive temeinice.

El a mai declarat că PSD Suceava, prin consilierul Eugen Girigan, a avertizat că proiectul de hotărâre supus dezbaterii nu conţine toate elementele unui act normativ de acest gen şi că este împotriva legii, motiv pentru care PSD s-a retras din sală.

 

Totodată, Ovidiu Donţu a afirmat că întreaga acţiune de înlocuire a viceprimarului Vârvara s-a făcut sub coordonarea primarului Ion Lungu.

 

 


Intră acum și în grupul de