Mihai Neagu pleaca din UNPR si va activa ca senator independent in gruparea lui Mircea Geoana


Intră acum și în grupul de

Senatorul UNPR de Suceava, Mihai Neagu, a anunţat, miercuri, în plenul Senatului, că devine independent. Parlamentarul sucevean a spus că a demisionat din UNPR şi că va activa în continuare ca independent, susţinând platforma noului proiect social-democrat, „România noastră”, iniţiat de fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană.

Până în prezent, pe site-ul oficial al Senatului, Mihai Neagu figura în Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat.

mihai neagu 1

Senatorul independent de Suceava Mihai Neagu a fost ales la alegerile din 2012 din partea USL (PC). El a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a PC până în decembrie 2013, când a demisionat din partid pentru a activa ca şi independent.

Parlamentarul a motivat la acea vreme că a recurs la acest gest întrucât nu vede o dezvoltare a acestei formaţiuni politice. El a arătat că ţinta propusă ca PC să aibă o cotă electorală de 16 la sută în 2016 nu este realizabilă întrucât nu se doreşte aşa ceva.

În 15 februarie 2014, Neagu a semnat adeziunea la UNPR, dar apoi a întrerupt discuţiile cu această formaţiune politică şi nu a anunţat, în plen, trecerea la noua formaţiune.

Discuţiile cu UNPR au fost reluate după ce PSD a arătat că nu poate prelua în partid un parlamentar care semnase adeziunea la UNPR pentru că ar fi încălcat protocolul din cadrul Alianţei de Centru Stânga.

In martie 2014, Mihai Neagu a anunţat, în plenul Senatului că se înscrie în UNPR. El a declarat atunci că va continua cu acest partid politic în ceea ce priveşte viitorul său politic.

Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, excluşi din PSD, au lansat o nouă platformă politică, România Noastră, care se vrea o nouă mişcare social-democrată.

Geoană a anunţat la lansarea proiectului că această platformă politică va avea „o exprimare extrem de energică şi consistentă în Parlament, imediat dupa 1 februarie, şi după ce vom avea o moţiune de cenzură de succes, în condiţiile în care există o coaliţie între noul PSD şi nou PNL, în care ştim ce proiect propunem românilor”.


Intră acum și în grupul de