Băişanu intră în campanie electorală internă în PNL pentru a fi nominalizat candidat de primar. El îşi avertizează contracandidaţii că îi aşteaptă şi testul DNA


Intră acum și în grupul de

 „Declar ferm, apăsat, cu toată convingerea, conştient, raţional, că voi candida la Primăria Suceava. Nu e nici un echivoc”, este anunţul făcut, joi, de co-preşedintele organizaţiei judeţene PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, care a precizat că sunt şi alţi candidaţi liberali la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, ceea ce este corect.

„Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine. Le urez succes”, a declarat Băişanu.

Potrivit liderului liberal sucevean, în această situaţie, candidatul PNL la funcţia de primar al Sucevei va fi desemnat în urma unui sondaj de opinie care va dovedi cine are mai multe şanse. El a subliniat că va intra în precampanie electorală internă pentru a obţine candidatura la funcţia de primar al Sucevei. În acest moment în PNL Suceava şi-a anunţat candidatura, doar preşedintele organizaţiei municipale Suceava, deputatul Ioan Bălan, care este şi vicepreşedinte al PNL pentru regiunea nord est.

Actualul primar, Ion Lungu, a refuzat, deocamdată, să spună dacă va candida la funcţia de primar, el susţinând că oamenii politici cu experienţă îşi anunţă candidatura cu şase luni înaintea alegerilor.

alexandru baisanu cu barba

„Îmi doresc ca lupta de idei, de proiecte din PNL să fie una benefică atât pentru noi cât şi pentru suceveni”, a spus Băişanu, care a lansat o invitaţie candidaţilor la o discuţie pe termen lung privind temele importante ale Sucevei.

El a declarat că, până acum sucevenii alegeau mai întâi primarul şi pe urmă vedeau care sunt proiectele acestuia, dar că acum este important proiectul şi apoi omul care îl va pune în practică.

Băişanu a arătat că nu luptă nici cu primarul actual, Ion Lungu, sau cu preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, care şi-a anunţat şi el intenţia de a candida la această funcţie în condiţiile în care cei doi sunt prieteni.

„Lupt cu o stare de spirit care a făcut ca municipiul Suceava să rămână în urma celorlalte municipii reşedinţă de judeţ din Moldova”, a spus liderul liberal.

Băişanu a mai declarat că în urma mandatelor lui Ion Lungu Suceava a rămas doar o umbră a renumelui pe care l-a avut şi sucevenii au doar nostalgii şi că trăiesc într-un oraş trist.

El a dat vina pe cei care au votat pentru sarmalele, plase cu alimente sau câţiva bănuţi pentru a se menţine actualul primar la conducere şi a subliniat că o asemenea campanie electorală nu se va mai putea face.

Mai mult, Băişanu a amintit că în 2012 a pierdut alegerile la funcţia de primar la doar o mie de voturi şi că regretă că nu „şi-a securizat” voturile în noaptea alegerilor.

Potrivit liderului liberal ceea ce a construit în ani a pierdut într-o oră şi jumătate în noaptea alegerilor din cauză că nu şi-a securizat voturile.

El susţine că nu va mai face aceeaşi greşeală la viitoarele alegeri.

Totodată, Alexandru Băişanu a subliniat că toţi candidaţii vor trebui să treacă „testul DNA”.

„Trebuie să trecem cu toţii testul DNA. Nu va fi uşor pentru nimeni”, a declarat Băişanu.

Liderul PNL Suceava crede că Suceava nu va putea fi condusă după modelul Putin-Medvedev

Totodată, co-preşedintele organizaţiei judeţene PNL Suceava a subliniat că primarul actual, Ion Lungu şi contracandidatul său pentru desemnarea pentru candidatura la funcţia de primar, Ioan Bălan, sunt prieteni şi s-au sprijinit reciproc în alegeri şi crede că tandemul „Putin-Medvedev” nu ar trebui să se repete la Suceava.

Băişanu a spus că oraşul Suceava este blocat şi sufocat pentru că nu se mai poate dezvolta, iar primul său proiect este ca 500 de hectare de teren ale Staţiunii de Cercetări Agricole din vecinătatea municipiului să treacă în proprietatea municipalităţii care să le ofere pentru cartiere noi şi noi investiţii, dar să fie şi terenuri pentru cei care au decizii ale instanţei de punere în posesie.

Citeşte şi de ce vrea Alexandru Băişanu această candidatură

„Există posibilitatea de extindere”, a spus Băişanu.

Totodată, liderul liberal a mai declarat că el şi deputatul PNL Ioan Bălan vin din două lumi diferite, sunt din două universuri care nu s-au atins niciodată şi că, spre deosebire de contracandidatul său, lumea sa se confundă cu municipiul Suceava.

„Frica de ruşine socială e mai mare decât frica de moarte”, a spus Alexandru Băişanu care susţine că nu poate apărea în faţa concetăţenilor săi dacă nu respectă ceea ce promite.

Balan: „Eventualele dezbateri prefer să le avem în interiorul partidului”

ioan balan

Întrebat cum comentează săgeţile lansate de Alexandru Băişanu în direcţia sa, co-preşedintele PNL Suceava, deputatul Ioan Balan a declarat:

„Aşa cum v-am obişnuit nu comentez în nici un fel astfel de declaraţii. Eventualele dezbateri prefer să le avem în interiorul partidului”.

De menţionat că ieşirile publice ale membrilor PNL sunt atent monitorizate la nivel central. O decizie a PNL semnată de cei doi copreşedinţi, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga spune fără echivoc că membrii PNl care vor ataca public colegii de partid sau persoanele care doresc să se înscrie în PNL vor fi sancţionaţi cu excluderea din PNL.


Intră acum și în grupul de