Ioan Bălan şi Alexandru Băişanu în competiţia PNL pentru candidatura la funcţia de primar al Sucevei. 67 de membri PNL vor să candideze pentru Consiliul local Suceava


Intră acum și în grupul de

Deputaţii PNL de Suceava, Ioan Bălan şi Alexandru Băişanu, şi-au înregistrat, candidaturile pentru a obţine nominalizarea PNL pentru candidatura la funcţia de primar al municipiului Suceava la alegerile locale din 2016.

Totodată, pentru cele 23 de locuri de pe lista de consilieri locali şi-au înscris candidatura un număr de 67 de membri PNL.

Preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a explicat că până în 15 iulie s-au înscris candidaturile membrilor PNL pentru funcţiile pentru care doresc să candideze la alegerile locale din primăvara anului 2016.

El a spus că nominalizările pentru lista de consilieri locali va fi făcută după ce va fi desemnat candidatul PNL pentru funcţia de primar.

balan harsovschi doroftei1

Astfel, se estimează că până la sfârşitul lunii septembrie să fie realizat un sondaj independent şi se va lua decizia politică privind candidatul ce va fi susţinut de PNL la funcţia de primar al municipiului Suceava.

 

El a arătat că cel care va fi desemnat candidat va propune şi lista de candidaţi la Consiliul local în condiţiile în care vor fi colaboratorii săi în următorii patru ani.

Între cei 67 de liberali care doresc să candideze se află trei profesori universitari, trei medici, ingineri, economişti sau jurişti, dar şi mulţi tineri liberali, a spus Ioan Bălan.
Liderul liberal a mai declarat că proporţiile între foştii liberali şi foştii democrat-liberali pe lista de candidaţi la CL Suceava sunt aproape egale, ceea ce înseamnă că fuziunea în organizaţia municipală PNL Suceava este finalizată.

„Fuziunea este garanţia unei echipe puternice pentru alegerile din 2016”, a mai spus Ioan Bălan.

În prezent, în Consiliul Local Suceava, PNL cu cei doi viceprimari, Ovidiu Doroftei şi Lucian Harşovschi, a constituit o majoritate, cu 13 consilieri locali liberali şi doi independenţi, având 15 voturi din cele 21 din CL Suceava.


Intră acum și în grupul de