Ion Lungu, revopsit in liberal cu papion


Intră acum și în grupul de

Politica e jucată de actori. Unii mai buni, alții mai slabi. Dacă nu ar fi de plâns chiar ne-am fi distrat azi la conferința de presă a PNL Suceava unde Ion Lungu trona la masa conducerii, pe scaunul cel mai înalt, avandu-i alături pe cei care au ținut PNL în spate ani de zile în timp ce domnia sa juca alături de PSD și Victor Ponta.

Odată la 4 ani, Ion Lungu vine la sediul PNL de lângă Biserica Sf. Dumitru și se anunță candidatul partidului pentru Primăria Suceava. A fost un deja-vu.

Problema nu e pe cine își pune PNL candidat la Primăria Suceava sau în altă parte, ci limbajul dublu, ipocrizia și prefăcătoria.

Maturoiul
ion lungu

Poți să mai ai încredere în niște oameni care la începutul lui ianuarie se jurau că sunt incompatibili și după doar 30 de zile ne spun că de fapt ”s-a refăcut tandemul Flutur-Lungu, pentru binele Sucevei și al județului Suceava”?.

Limbajul dublu al liderilor liberali suceveni este catalogat ca pragmatism politic în vederea îndeplinirii obiectivului esențial, cel de guvernare a țării.

Ioan Bălan a avut decența să recunoască faptul că a fost scos din joc și a plecat și din funcția de președinte al organizației municipale.

Gheorghe Flutur a luat-o ca pe o victorie înfrângerea tandemului Flutur-Balan și a fost uns președinte UNIC pe întreaga organizație județeană.

Și asta la inițiativa fostului co-președinte al organizației județene, deputatul Dumitru Pardău, cel care, susțin surse de la vârful PNL, a regizat din umbră și cu stoicism, implementarea cumătrului său, Ion Lungu, candidat la al patrulea mandat și lider al organizației municipale PNL Suceava.

Cine mai crede că există tandem, între Flutur și Lungu se înșeală amarnic. Singurul tandem autentic de la PNL Suceava este în momentul de față tandemul Lungu-Lungu, cu reglajul fin făcut din spate de Dumitru Pardău.

O poveste tristă, au spus unii liberali, cum de altfel e și atmosfera in PNL Suceava acum unde cei din vechiul PDL constată că pierd, pe rând, în favoarea celor susținuți de fostul PNL, funcții și candidaturi, fapt dovedit și de situația actuală, când la municipii și orașe vor candida doar cei din fostul PNL.

Cei din vechiul PDL mai sunt lăsați să candideze doar în mediul rural, fiind ruda de la țară a ”liberalilor cu papion”.

Întreaga presă suceveană a asistat la sediul PNL la o scenetă, tronată de liderul de facto actual al liberalilor suceveni, Ion Lungu, în care cei care  până săptămâna trecută și-ar fi scos ochii, acum mimau buna înțelegere și unitatea în gândire.

Azi au depus ”jurământul lui Ipocrit”, s-au pupat fals și cu zâmbete strâmbe pe față și au plecat fiecare în treaba lui, fiecare cu calculele lui și cu speranțele lui.

Prin acest gest, liberalii suceveni au restartat întreaga campanie electorală din anul 2016, iar rezultatul s-ar putea să-i uimească.

5 iunie va fi interesant!

 

MIHAI   CHIRA


Intră acum și în grupul de