Brădăţan: În Zona Metropolitană Suceava nu s-a făcut nimic şi va trebui să trecem la acţiune să profităm de ceea ce oferă UE


Intră acum și în grupul de

Echipa PSD Suceava în frunte cu candidatul la funcţia de primar al municipiului Suceava, Tiberius Brădăţan, şi-a stabilit obiectivele pentru zona metropolitană intenţia fiind aceea de a promova cât mai multe proiecte pentru dezvoltarea celor 15 localităţi componente.

metropolitană bradatan

La rândul său candidatul PSD Tiberius Brădăţan a declarat că de opt ani de zile nu s-a făcut nimic pe zona metropolitană membrii săi fiind convocaţi doar atunci când au fost intrări sau plecări din componenţa zonei metropolitane. „Acest concept de zonă metropolitană este un concept care presupune dezvoltarea nu doar a unei singure comunităţi ci în jurul capitalei de judeţ pe o rază de 30 de kilometri toate localităţile să crească, să se dezvolte într-un proiect integrat. Există o strategie dar nu a fost folosită. De ce să facem o strategie şi de opt ani de zile să nu se facă nimic? În Consiliul Local Suceava am fost chemaţi de câteva ori doar să constatăm dacă unii mai intră în zona metropolitană iar alţii părăsesc zona metropolitană. Cred că este timpul să profităm de ceea ce ne oferă UE prin POR 2014-2020 pentru că prin unirea forţelor, prin acest concept de unitate zona metropolitană având un număr mai mare de locuitori noi putem obţine un punctaj mai bun la atragerea de fonduri”, a spus Brădăţan. El a arătat că în următorii şase ani cele 15 localităţi din zona metropolitană Suceava vor găsi puncte comune şi vor promova proiecte de dezvoltare iar municipiul Suceava va ieşi din zona cenuşie în care se află. „Eu nu pot concepe ca Suceava să crească singură să se dezvolte singură fără localităţile din jur. Nu are sens să avem secolul zborurilor spaţiale la Suceava şi un secol al evului mediu în jurul Sucevei. Trebuie să ne dezvoltăm împreună. Ideea asta de unitate este cea care trebuie să ne guverneze şi atâta vreme cât sunt bani, atâta vreme cât vom avea voinţa necesară trebuie ca imediat ce se va finaliza acest proces electoral să şi trecem la acţiune. Acţiunea se va vedea foarte simplu prin proiectele depuse şi prezentate în mod transparent public şi având susţinerea cetăţenilor noştri. Având în cap ideea că împreună putem face mult mai multe lucruri bune pentru comunităţile noastre nu concep să nu câştigăm aceste proiecte şi să nu obţinem finanţare de la UE”, a spus Tiberius Brădăţan.

Candidatul PSD a făcut aceste declaraţii la o întâlnire organizată de social democraţi suceveni în care s-a discutat despre proiectele pentru zona metropolitană.

 

Senatorul PSD Ovidiu Donţu, care a participat la întâlnire, a criticat „PDL-ul” că din 2008 încoace nu a reuşit să atragă nici un euro pe zona metropolitană deşi a vehiculat în spaţiul public diverse proiecte. „Azi suntem la zero fonduri atrase. Noi ne-am propus să schimbăm liderul să-l rugăm pe domnul doctor Brădăţan să preia aceste proiecte şi să acţionăm unitar pentru ca pe perioada de programare a fondurilor europene 2014-2020 să reuşim să atragem bani pentru această zonă de tip metropolitan din jurul Sucevei. Numai împreună putem să ne dezvoltăm pentru că Uniunea Europeană finanţează pentru perioada 2014-2020 dezvoltarea integrată. Din cele peste 6 miliarde de euro fonduri europene alocate prin Programul Operaţional Regional 2,3 miliarde de euro sunt pentru dezvoltare integrată pe zone de tip metropolitan, pe asocieri de entităţi administrativ teritoriale. Ne propunem ca noi să acţionăm unitar, să colaborăm pentru atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea localităţilor”, a spus Donţu.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de