Tiberius Brădățan: Reabilitarea termică a fost și va fi o problemă majoră a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul PSD Suceava

Tiberius Bradatan, candidatul PSD la functia de primar al municipiului Suceava:

 

”Vreau sa va impartasesc o viziune pentru urmatorii ani, pentru Suceava. Constientizam cu totii ca e nevoie de o schimbare care trebuie sa modifice fata orasului. M-am nascut aici si am crescut aici, prietenii mei sunt din Suceava. Oamenii dragi cu care am colaborat locuiesc in Suceava. Nu se mai poate asa. Daca dorim sa fim mandri de statutul nostru de urmasi ai celui care a dat Cetatea de Scaun a Sucevei ca simbol pentru o intreaga tara, e nevoie sa schimbam modul de a gandi.

Suceava e leaganul nostru si locul de unde trebuie sa ne tragem energiile pozitive. Sunt satul sa vad oameni tristi si un oras cenusiu si ca nu ne dezvoltam.

Cusnir si Bradatan

Viziunea PSD pentru Suceava e una de dezvoltare si strategia a fost construita stand de vorba cu cetatenii, mergand in cartiere si cu echipa de consilieri care trebuie sa dovedeasca ca se poate face schimbarea. Viziunea asta nu e o utopie, e realizabila.

Avem in centrul strategiei respectul. Daca nu ne vom respecta oamenii care traiesc aici, nu vom avea orasul pe care ni-l dorim. Trebuie sa ne dati ocazia sa aratam ca stim, vrem si putem face lucurile altfel. In ultimii 12 ani, administratia nu a ajuns la scara de bloc de unde in fiecare zi omul pleaca la serviciu sau copiii la scoala. Veti vedea locuri de parcare negandite, spatiile verzi intr-o stare deplorabila. Respectul va fi cuvantul de baza al PSD.

Reabilitarea termica a fost si va fi o problema majora a Sucevei. Pe axa 2014-2020 e posibila accesarea de fonduri europene. Si nu vorbim de simpla anvelopare, e vorba de izolarea planseurilor, a subsolurilor si reabilitarea casei scarilor. Presupune inclusiv reabilitarea retelei termice din acele cladiri pentru a evita pierderile. Un calcul simplu arata ca factura la incalzire s-ar putea reduce cu pana la 40%.”

Contributia asociatiilor de proprietari ar trebui sa fie foarte mica pentru reabilitarea termica. Ar trebui sa o facem urgent pentru ca ulterior sa finantam alte proiecte si nu sa finantam gaurile negre din termia suceveana.

Avem o datorie fata de suceveni de a oferi o viziune si o perspectiva de viitor nu foarte indepartata. Oamenii nu mai pot fi convinsi cu minciuni si vorbe goale.

Ii spun lui Cusnir ca este o datorie a noastra, a echipei PSD, care trebuie sa construiasca municipiul, ca Suceava dupa 4 ani trebuie sa arate altfel, un oras curat, frumos si placut ochiului.

Suceava nu a avut majoritate reala in CL in ultimii ani. Din varii motive au existat frictiuni. Modul cum a inteles primarul sa gestioneze lucrurile a fost din perspectiva personala.”

 


Intră acum și în grupul de