Nechifor: Suma alocată de Guvern pentru îndepărtarea efectelor inundațiilor din județ mult mai mică decât ce s-a cerut. Sper să nu ajungem ca în 2012 când s-au adunat arierate de 1250 de miliarde de lei vechi

Liderul grupului PSD din Consiliul Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că suma de 26 de milioane de lei alocată de Guvern județului Suceava pentru îndepărtarea efectelor inundațiilor este cu mult mai mică decât ceea ce s-a stabilit prin evaluarea autorităților județene, care se ridică la peste 60 de milioane de lei.

catalin nechifor (2)

El a spus într-o conferință de presă că potrivit datelor din evaluarea făcută de echipele trimise în teren, pagubele provocate de inundații erau de peste 60 de milioane de lei, fără să fie incluse și pagubele produse la ultimele inundații care au afectat Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc.

Nechifor crede că județul Suceava ar fi trebuit să obțină mai mult de 26 de milioane de lei de la Guvern și a menționat că sunt județe unde s-au alocat mai mulți bani.

El a făcut un apel Guvernului să aloce sumele necesare și parlamentarilor de Suceava să acționeze pentru ca suma alocată să fie suplimentată.

„Banii vin și așa greu, iar acum sunt doar pe hârtie”, a spus Nechifor care a adăugat că pentru începerea lucrărilor de refacere mai sunt de depășit mai multe etape procedurale.

El și-a exprimat speranța ca situația din 2011-2012 să nu se repete, arătând că atunci s-au făcut lucrări pentru îndepărtarea efectelor inundațiilor care nu s-au plătit, iar în județ s-au înregistrat arierate de 1250 de miliarde de lei vechi pe care le-a achitat Guvernul PSD.

„Au fost 1250 de miliarde de lei vechi arierare reprezentând facturi emise pe solicitări de lucrări la infrastructura afectată de inundații”, a spus Nechifor. (N.B.)