Alexandru Băișanu: Dacă dorește voturile diasporei, atunci Gheorghe Flutur să folosească bani proprii


Intră acum și în grupul de

Din bani publici, președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur, trimite la sfârșitul lunii octombrie, cu 30.000 de euro, peste 40 de oameni la Bergamo la un așa zis târg de turism, a declarat, joi, liderul ALDE Suceava, Alexandru Băișanu, arătând că de fapt este o acțiune de campanie electorală pentru că nu este târg de turism.

alexandru baisanu

„Cu bani publici trimite acești oameni pentru a se întâlni cu români de acolo să le facă spectacole pentru ca aceștia să dea votul PNL”, a spus Băișanu.

Președintele ALDE Suceava a acuzat că deplasarea a fost votată de consilierii județeni PNL astfel încât să se facă pe bani publici campanie electorală.

„Acolo nu e nici un târg de turism, nu e de promovat nimic.(…) E o păcăleală, un fâs, o cheltuire a banului public în interes electoral”, a spus Băișanu, precizând că dacă dorește voturile diasporei, atunci Gheorghe Flutur să folosească bani proprii.

Băișanu le-a atras atenția consilierilor județeni PNL care au votat alocarea banilor pentru această acțiune că DNA caută pe toți consilierii care au luat hotărâri ce nu sunt în acord cu legea.

Totodată, liderul ALDE Suceava i-a mai cerut lui Flutur să spună dacă are legătură cu containerele despre care Traian Băsescu a spus că au ajuns în campania din 2009 în Suceava, Târgu Mureș sau Bistrița, dar și de ce a refuzat să preia funcția de co-președinte al PNL.

Majoritatea PNL din Consiliul Județean Suceava a aprobat, în 28 septembrie, participarea la un târg organizat la sfârșitul lunii octombrie în localitatea italiană Bergamo în vederea promovării turistice a județului, deși liderul grupului PSD din CJ Suceava, Cătălin Nechifor, atras atenția că târgul este de bunuri de consum, iar cel turistic este în februarie 2017.

Potrivit hotărârii, județul Suceava va participa la Târgul de Comerț de la Bergamo care se organizează în perioada 28 octombrie-1 noiembrie cu o delegație format din 41 de persoane, între care președintele și un vicepreședinte al CJ Suceava, un consilier al președintelui CJ Suceava, doi reprezentanți ai Serviciului de Turism din CJ Suceava, patru meșteri populari, managerul Centrului Cultural Bucovina, un grup artistic din cadrul Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava alcătuit din 26 persoane și cinci șoferi, iar  cheltuielile se ridică la 92.500 lei.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că județul Suceava va avea un stand de 16 mp în care va fi promovat potenţialul turistic, autenticitatea zonei, gastronomia tradiţională precum și oportunităţile de investiţii în vederea dezvoltării relaţiilor economice dintre județul Suceava și provincia Bergamo din regiunea Lombardia.

Pe de altă parte, liderul grupului PSD din CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a atras atenția că târgul respectiv este un târg de bunuri de consum și nu de turism, fapt care reiese și din adresele transmise de firma care se ocupă de organizarea târgului și că târgul de turism este programat în 17-19 februarie 2017.

Nechifor a mai arătat că ar trebui ca CJ Suceava să participle la târgul de turism din februarie organizat la Bergamo și nu la acest târg.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că județul va participa și la acel târg dar a explicat că diaspora din zonă s-a pregătit pentru participarea Sucevei la târg. (N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de