PSD Suceava îl acuză pe Flutur de „impolitețe crasă” când spune că nu se lasă la mâna guvernului PSD pentru modernizarea drumului Frasin-Broșteni uitând că același guvern a aprobat finanțări pentru opt drumuri județene


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava l-a acuzat, miercuri, pe președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, de „impolitețe crasă” când a afirmat că nu se lasă la mâna guvernului PSD pentru modernizarea drumului Frasin-Broșteni și că va propune accesarea unui împrumut și că șeful executivului județean uită că același guvern a alocat peste 216 milioane de lei pentru reabilitarea a opt drumuri județene prin PNDL.

„Constatăm o impolitețe crasă de care dă dovadă dl. Flutur atunci când afirmă că pentru a reabilita drumul județean Frasin – Broșteni ”nu se lasă la mâna nu știu cui” și va îndatora județul împrumutând suma necesară. Cu maximă lipsă de eleganță dumnealui uită că acea mână ”a nu știu cui” adică a guvernului social-democrat, tocmai a aprobat pentru județul Suceava finanțarea reabilitării a opt (8) drumuri județene în valoare de peste 216 milioane lei noi. Și suntem convinși că dl. Gh. Flutur cu apetența sa deja cunoscută pentru a tăia panglici se va grăbi să-și asume în totalitate paternitatea acestor drumuri, în cazul în care va fi capabil să ducă la bun sfârșit aceste proiecte”, se arată într-un comunicat al PSD Suceava.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, după întâlnirea cu primarii din județ că va propune plenului Consiliului Județean, în prima ședință, aprobarea unui împrumut de 70 de milioane de lei pentru investiții majore, respectiv modernizarea drumului Frasin-Ostra-Broșteni, a legăturii spre Codrii Seculari de la Slătioara și pentru construcția unui nou terminal la Aeroportul Suceava.

„Am hotărât să propun, în prima ședință de Consiliu Județean, contractarea unui cred care să fie de circa 70 de milioane de lei pentru modernizarea drumului Frasin- Ostra – Broșteni și a drumului care merge către Codrii Seculari de la Slătioara”, a spus Flutur.

El a spus că este nevoie de un împrumut pentru că trebuie să fie dezvoltată și această zonă.

„Aduc aminte că am depus proiectul pe Programul Național de Dezvoltare Locală și nu a fost aprobat, și atunci Consiliul Județean Suceava vrea să facă un credit pentru a moderniza acest drum, dar și pentru a ajunge la monumentul UNESCO, Codrii Seculari de la Slătioara”, a spus Flutur.

 

El a anunțat că diferența de bani de circa 11 – 12 milione de lei din împrumut va fi folosită pentru modernizarea aeroportului cu un nou terminal care să mărească capacitatea de pasageri cu încă circa 500.000 de pasageri pe an.

 

„Avem voie să facem creditul, avem plafon de 25% și nu mă las la mâna nu știu cui să-mi dea banii”, a conchis Flutur.


Intră acum și în grupul de