Nechifor constată că Gheorghe Flutur a obosit să critice PSD: Vremurile în care spunea că PSD e ciuma roșie și pesediștii puși la colț pe coji de nucă au trecut, iar acum PSD e certat că Guvernul nu participă la târguri economice


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor și-a exprimat suprinderea că liderul liberal Gheorghe Flutur a obosit în a critica PSD, iar după ce în urmă cu mai mulți ani PSD era ciuma roșie, iar pesediștii puși pe coji de nucă, acum sunt certați că Guvernul nu participă la târguri economice.

Nechifor a scris pe pagina sa de socializare că nu ar fi sesizat că s-a desfășurat, sâmbătă, Consiliul Național al PNL care nu a generat nicio informaţie naţională dacă nu ar fi citit o ştirea cu Gheorghe Flutur.

El arată că liderul liberal este departe de ceea ce era pe vremuri când „spumega de furie proletară” făcând PSD „ciumă roşie”, punând pesediștii să stea la colţ pe coji de nuci și vorbea despre colegii social democraţi din 2008 „şobolani roşii”.

„Ehe, ce vremuri… Acum am văzut un Gheorghe Flutur obosit, n-a mai reuşit să înflăcăreze activul liberal, dar tot nu s-a abţinut să nu zică ceva rău de PSD, ceva cum că nu e bine că Guvernul PSD nu merge la târgurile de prin afară, acolo unde merge el după investitori, referindu-se la forumul de la Krynica şi la expo Real de la Munchen, ambele manifestări având loc cu puţin timp înainte”, scrie Nechifor.

El arată că guvernul PSD nu prea avea ce să caute la Krynica în Polonia, despre care se ştie că această manifestare este una de casă a popularilor europeni, din familia cărora face parte PNL, acest lucru putând fi observat prin simplă citire a speakerilor de top invitaţi să ţină prelegeri.

Nechifor consideră că al doilea eveniment, expo Real Munchen nu pare să fie vreo manifestare de mare amploare, putând fi catalogată drept semi obscură, fie şi dacă se gândește doar la modul în care Consiliul Judeţean şi Gheorghe Flutur au ajuns să participe.

„Dacă ne aducem bine aminte, anul trecut Consiliul Judeţean a hotărât să se asocieze cu oraşul Siret pentru motivul că aceştia din urmă fiind invitaţi oficial, nu aveau suficiente fonduri pentru deplasare şi pentru promovarea Parcului Industrial Siret. Iar în materie de rezultate directe, participarea de anul trecut n-a produs nimic, doar nişte ştiri, mai puţini bani în bugetul propriu şi în materie de parcuri, singura menţiune ar putea fi Parcul Colegiului Tehnic Lațcu Vodă Siret”, arată deputatul PSD.

El nu consideră că Guvernul ar fi trebuit să participe obligatoriu la Krynica şi la Munchen?

Nechifor mai arată că a consultat informațiile privind târgurile şi expoziţiile organizate între 01 septembrie şi 8 octombrie 2017, constatând că sunt 1.711 târguri, forumuri şi alte astfel de manifestări în aceste zile în lumea largă, mai precis în 99 de ţări.

El precizează că în Germania au avut loc 265 de astfel de manifestări, în SUA 118, în Australia 21, în Chile trei, în Bangladesh două şi în Bolivia doar una.

„La nivel de regiuni, spre exemplu, în Bavaria au avut loc 31, din care 13 în Munchen şi doar unul singur în Bamberg. Să dăm şi câteva exemple concrete: 29 sep-3 oct, Landshut, Germania, Regional Consumer Goods; 3 oct – 7 oct, Madison, USA, World Diary Expo; 3 pct – 7 oct, Sharjah, UAE, Watch and Jewelery Show; iar exemplele pot continuă la Moscova, Tunis, Novi Sad, Aberdeen, chiar şi în România fiind 10 târguri sau expoziţii în această perioada. Sigur că e bine ca la aceste acţiuni să participe şi Guvernul, prin instituţiile, companiile sau organizaţiile specializate, că doar nu vor merge toţi miniştrii peste tot, însă, în mod evident, e imposibil să participi la toate cele 1711 evenimente, iar în realitate numărul acestora putând fi mult mai mare. Dar de aici până la a cere imperativ prezenţa e o distanţă foarte mare, mai degrabă o critică inutilă şi pentru că eu nu doresc să critic, aştept rezultatele vizitei de anul acesta a domnului Flutur la Krynica şi Munchen. Cele de anul trecut sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârşire”, a conchis Nechifor.

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur,a criticat Guvernul, sâmbătă, la Consiliul Național al PNL care s-a desfășurat la Brașov, pentru că România nu este reprezentată la târgurile economice importante și consideră că investițiile nu pot fi atrase dacă se stă în colivie.

Flutur le-a spus reprezentanților PNL că se apropie anul centenar și crede că va trebui să strângă rândurile la o sută de ani de la unirea făcută de liberali.

„ Eu cred că echipa aleșilor locali liberali trebuie să dea tonul. Prea multă gâlceavă, prea puțină construcție”, a spus Flutur.

El a menționat că a venit la Consiliul Național PNL de la Târgul de investiții Expo Real de la Munchen unde a reprezentat regiunea de nord est și că pe lângă Oradea și Cluj Napoca, România, prin reprezentanți guvernamentali nu a existat.

„Am fost la Krynica, la forumul economic din Polonia. și acolo, aproape la fel, România nu a existat. Dorim investiții. Nu putem să le dorim în colivie. Trebuie să ieșim. Prea multă energie folosim pentru cearta internă și eu cred că PNL trebuie să dea tonul pentru mai multă construcție și mai mult pragmatism”, a declarat Flutur.


Intră acum și în grupul de