Havrici(PSD): Proiectul legii privind trecerea Parcului Șipote la Primăria Suceava va fi modificat substanțial. Se verifică dacă sunt și interese particulare pentru că se prevede concesionarea de teren, ceea ce dă voie să faci orice acolo


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Emanuel Havrici a declarat joi seara în emisiunea Exclusiv 90 de minute că proiectul legii privind trecerea Parcului Șipote la Primăria Suceava va fi modificat substanțial pentru că sunt anumite prevederi care ar putea modifica rolul inițial al acestui parc.

El a spus că a semnat acest proiect de lege la rugămintea colegilor liberali.

„L-am analizat ca și silvicultor. Avem 220.000 de hectare la nivel național în situația asta. Să treci 220.000 de hectare, pentru că toate primăriile vor vrea să ceară asta, iar dacă trece legea vor renunța (primăriile n.r.) la parcurile centrale și vor face o fântână areziană, două buticuri pe lângă”, a declarat Havrici.

El a spus că proiectul legii a fost făcut de un coleg de-al său, silvicultor, din Suceava care însă nu l-a consultat.

„A dat drumul la un proiect de lege foarte ciudat și ne-a pus într-o situație dificilă. Era bun dacă o puteam discuta ca doi foști șefi de ocoale ”, a spus Havrici.

Deputatul sucevean a menționat că urmează să vină cu amendamente la această lege.

„Sigur că vom așeza legea să nu dea voie să facă derapaje. Sunt silvicultor și înțeleg că pădurea trebuie să rămână aceeași. Nu am de gând ca pe o semnătură a mea ceva să fie în neregulă în municipiul Suceava”, a spus Havrici care a adăugat că mandatul de parlamentar va trece și trebuie să aibă grijă ce lasă în urmă.

„Legea are puține șanse să treacă în forma actuală. Trebuie așezată, dezbătută. Nu suntem numai noi, municipiul Suceava, care avem nevoie de o astfel de lege. Sunt și alte municipii, destule”, a menționat deputatul.

El a subliniat că proiectul de lege de acest gen este foarte atent verificat pentru a fi identificate toate intersele pentru aprobarea unui astfel de transfer.

„Aceste proiecte sunt verificate de servicii, de comisia juridică, sunt verificate de aparatul președintelui, sunt analizate de o grămadă de oameni să se vadă dacă există un interes legat de un proiect legislativ. Un proiect legislativ pentru care poate exista un interes particular fără amendamente nu va trece”, a spus Emanuel Havrici.

El a arătat că actualul proiect dă voie la concesionare și asta „dă voie să faci orice în Parcul Șipote”.

„Eu zic că vom trece prin comisie exact așa cum trebuie astfel încât funcțiile ecologice, funcțiile de mediu ale Parcului Șipote să fie neafectate precum și spațiile verzi din interiorul municipiului Suceava să rămână intacte”, a subliniat deputatul.

El a estimat că proiectul legii ar putea ajunge în dezbaterea plenului cel mai devreme într-un an, fiind un termen optimist.

 

 


Intră acum și în grupul de