Expoziția „Culorile Bucovinei” vernisată la Paris, în perioada Conferinței generale UNESCO, în prezența ministrului Educației, Liviu Pop, a deputatului Cătălin Nechifor și a unor reprezentanți UNESCO din mai multe țări


Intră acum și în grupul de

Expoziția „Culorile Bucovinei” a fost vernisată, joi seara, la Paris, la Institutul Cultural Român, în perioada desfășurării Conferinței generale UNESCO, în prezența ministrului Educației, Liviu Pop, a deputatului de Suceava Cătălin Nechifor și a unor reprezentanți UNESCO din mai multe țări.

„Culorile Bucovinei” este o expoziţie de artă contemporană care prezintă lucrările a 42 de artiști din 13 ţări, inspiraţi de Mănăstirea Suceviţa, fiind prezentată de Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Balcescu” din București în parteneriat cu Asociația Art&Heritage.

Ministrul Educației, Liviu Pop, a spus la vernisaj că Moldova s-a născut atunci când vecini din satul unde el s-a născut au plecat către Moldova și că pentru el Maramureș și Bucovina înseamnă acasă.

Pop a menționat că MEN încurajează astfel de evenimente și este un partener pentru asemenea acțiuni și l-a lăsat pe Cătălin Nechifor să explice mai multe despre culorile Bucovinei.

„Avem valori extraordinare în România și vă invit pe toți pentru că aveți ce vedea în România”, a spus Pop.

Nechifor a declarat la rândul său că salută organizara acestei expoziții unde sunt prezentate culorile Bucovinei, o regiune cu monumente incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

El a arătat că atât Bucovina cât și Maramureș, de unde provine ministrul Educației, situate în nordul României au o bogăție mare culturală, menționând, așa cum amintea Liviu Pop, că viața medievală a Moldovei a început cu descălecatul voievozilor din Maramureș.

Nechifor a ținut să mulțumească organizatorilor că au inaugurat această expoziție în același timp în care se desfășoară a 39 Conferință generală UNESCO și a invitat pe cei prezenți la vernisaj să vină în Bucovina.

La acest eveniment au participat și secretarii generali UNESCO din Andorra, Republica Moldova, Franța, Georgia și Malta.

La vernisaj a fost prezent și dramaturgul rădăuțean Matei Vișniec.

Ministrul Educației, Liviu Pop, și deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, participă în această perioadă la lucrările Conferinței generale UNESCO ce se desfășoară la Paris.


Intră acum și în grupul de