Băișanu la RRA despre actuala guvernare : Se schimbă caii din mers. O altă majoritate guvernamentală, fără PSD, ar fi catastrofală


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, miercuri, la Radio România Actualități în cadrul emisiunii ”Probleme la zi” că o altă majoritate guvernamentală fără PSD ar fi catastrofală.

El a subliniat că este liberal și că a fost două mandate președinte al PNL Suceava, dar că PNL a luat-o pe o cale pe care el nu a mai putut să o accepte prin intrarea în concubinaj cu fostul PDL.

Băișanu a explicat că nu există posibilitatea ca actuala opoziție să coaguleze o majoritate și de aceea o asemenea variantă este exclusă.

„Să spunem, prin absurd că s-ar forma o majoritate USR, PNL, PMP, UDMR și ALDE. Cinci partide într-o coaliție guvernamentală ar fi catastrofal. Avem exemplul CDR”, a spus Băișanu în emisiune.

Băișanu a recunoscut în emisiune că și în timpul guvernării CDR guvernele erau mai longevive, dar că spre deosebire de guvernarea CDR, guvernarea PSD-ALDE a reușit ca România să aibă cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană.

„Se schimbă caii din mers”, a spus Băișanu care a menționat că un partid puternic ca PSD are resurse pentru a continua guvernarea și a merge mai departe.

„Avem stabilitate”, a mai declarat deputatul sucevean care a adăugat că nimeni nu este veșnic în funcție și că este normal ca unele instituții să-și schimbe conducerile.

El a mai spus că își dorește ca guvernul condus de Viorica Dăncilă să fie longeviv, dar a subliniat că ALDE nu a intrat cu ochii închiși în susținerea Vioricăi Dăncilă și că urmează să aibă o discuție cu candidatul pentru funcția de premier privind punerea în aplicare a programului de guvernare.


Intră acum și în grupul de