Ion Lungu transmite sucevenilor că bicicletele electrice cumpărate de Primăria Suceava nu sunt de închiriat ci pentru a fi folosite de polițiștii locali


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că bicicletele electrice achiziționate de Primăria Suceava printr-un proiect cu finanțare elvețiană nu pot fi închiriate ci vor fi folosite de Poliția Locală.

Lungu a spus într-o conferință de presă că au venit cele zece biciclete electrice care sunt staționate la Centru Tradițiilor Populare unde este și stația de încărcare cu panouri fotovoltaice.

„Mulți oameni vin la Primărie să le închiriem. Ele nu au destinație publică pentru închiriere, au o destinație pentru municipalitate. Aceste biciclete vor fi folosite de Polița Locală”, a spus primarul.

El a menționat că se așteaptă încălzirea vremii urmând ca apoi să fie instruiți agenții de poliție de firma care a furnizat bicicletele, urmând să fie făcut și un regulament pentru folosirea acestora.

„Îmi pare rău, nu sunt de închiriat, nu au scop turistic”, a spus primarul.

El a subliniat că bicicletele electrice sunt pentru promovarea transportului electric în municipiul Suceava și că, prin folosirea acestor biciclete electrice, trebuie să fie făcute economii de combustibili la Poliția Locală.

Cele zece bicicletele electrice vor fi folosite de polițiștii locali din municipiul Suceava, acestea fiind achiziționate cu 586.996 de lei, de la Wind Technologies din București.

De menționat este faptul că bicicletele electrice, cu tot cu sistemele de încărcare cu panouri fotovoltaice au fost achiziționate cu fonduri alocate prin programul de cooperare româno-elvețian.

Locul de garare al bicicletelor electrice este amenajat la sediul Centrului Pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene unde este instalat sistemul de încărcare.

 


Intră acum și în grupul de