Băișanu a criticat la Antena 3 măririle salariale din administrația publică locală: Legea a fost făcută la fel ca în UE, dar acolo primarul nu crește salariile angajaților peste posibilitățile bugetului știind că orașul lui e praf


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a criticat, la Antena 3, în emisiunea 100 de minute, creșterile salariale din administrația publică locală apreciind că sunt primari care au mărit nejustificat de mult salariile angajaților deși nu au bani la buget pentru lucrări de dezvoltare și că au luat această decizie pentru că legea permite.

„Am votat această lege fără să îmi dau seama de efecte. Legea a fost făcută la fel ca pentru cei din UE. Acolo primarii sunt responsabili și nu au crescut salariile tuturor angajaților peste posibilitățile bugetului”, a spus Băișanu.

El a exemplificat cu situația din municipiul Suceava.

„Vă arăt o inepție drăguță. Salariile din Primăria municipiului Suceava. Salariul secretarului este de 15.100 de lei, brut. Imaginați-vă că un secretar câștigă undeva cât trei profesori de liceu”, a spus deputatul sucevean.

El consideră situația ca fiind anormală.

„În România, dai posibilitatea creșterii salariale unui funcționar public și mi se pare normal să aibă funcționarii publici un salariu bun. Eu nu dau vina pe secretar, ci pe situație. Nu poți să-i dai unui secretar 15.000 de lei și unui profesor de limba română de liceu cu 20 de ani vechime 5000 de lei”, a spus Băișanu care a menționat că și polițistul comunitar ar un salariu brut de peste 5000 de lei, iar primarul se plânge că are un minus de patru milioane de euro la buget.

El consideră că Parlamentul va trebui să corecteze această situație și că în acest sens vrea să explice ministrului Muncii că legea este bună pentru administrații locale din alte țări.

„Vorbesc cu ministrul și să-i explic că legea este bună, dar nu pentru primarul din Suceava ci pentru primarul din Luxemburg care e un om cu toate acasă, care nu-și poate permite să mărească salariile când orașul lui e praf”, a spus Băișanu.(N.B.)


Intră acum și în grupul de